Press release

레드햇과 주니퍼 네트웍스, 멀티 클라우드 환경에서 보다 간소화되고 안전한 서비스 제공 위해 협력 강화

클라우드 환경 전반에 걸쳐 보다 간소화되고 개방적이며 안전한 인프라스트럭처 및 애플리케이션 개발 지원

Seoul

글로벌 오픈소스 솔루션 선도기업 레드햇(http://www.redhat.com)과, 탁월한 확장성, 안전성, 자동화를 바탕으로 네트워크 업계를 선도하는 주니퍼 네트웍스(NYSE: JNPR)가 레드햇 오픈시프트 컨테이너 플랫폼 (Red Hat OpenShift Container Platform)및 레드햇 오픈스택 플랫폼(Red Hat OpenStack Platform)과 주니퍼 콘트레일 엔터프라이즈 멀티클라우드(Juniper® Contrail® Enterprise Multicloud)와의 통합을 강화함으로써, 고객들이 모든 가상머신(VM), 컨테이너 및 클라우드 환경에서 애플리케이션 및 서비스를 관리하고 실행하도록 설계된 단일 솔루션을 제공한다고 발표했다.

많은 기업이 신속한 이전 및 비용 절감, 민첩성 제고를 위해 하이브리드 또는 멀티클라우드 환경 전반에 걸쳐 포터블 클라우드 및 컨테이너 기반 애플리케이션으로 워크로드를 이동했다. IT 부서는 새로운 애플리케이션 지원 및 일관된 사용자 경험 제공을 위해 보안, 규제 및 조직 간 효율성 등의 요구사항을 동시에 충족시켜야 하는 과제를 가지고 있다. 이와 함께, 관리자는 애플리케이션 개발 또는 호스팅 지원은 물론 위치에 상관없이 워크로드의 자동화 및 가시성이 보장되는 혁신적인 환경을 제공해야 한다. 고객들은 현재와 미래의 다양한 요구 사항들을 충족하기 위해서는 현대적이고 민첩한 솔루션을 사용해야 하는데, 기존의 특정 벤더에 종속된 기술의 경우 변화에 대한 대응이 빠르지 못하고 획일적, 고비용이면서 유지 또한 까다로워서 방해 요인이 되곤 했다. 이러한 상황에서 오픈소스 기반의 솔루션은 멀티클라우드 인프라스트럭처 및 컨테이너 플랫폼뿐만 아니라 일관된 네트워킹 솔루션을 통해 운영을 단순화하고 효율성을 제고할 수 있도록 해 준다.

레드햇과 주니퍼 네트웍스는 IT 팀의 연결성, 보안성 및 가시성을 모두 관리하는 통합 솔루션을 통해 이러한 도전 과제들을 함께 해결해 나갈 계획이다. 레드햇과 주니퍼 네트웍스는 높은 확장성을 제공하는 IaaS (서비스형 인프라) 플랫폼인 레드햇 오픈스택 플랫폼과 업계 내 가장 포괄적인 엔터프라이즈급 쿠버네티스 플랫폼인 레드햇 오픈시프트 컨테이너 플랫폼을 멀티벤더 환경 전반의 다양한 클라우드와 워크로드를 위한 멀티클라우드 레디 보안, 오케스트레이션 및 분석 플랫폼을 제공하는 콘트레일 엔터프라이즈 멀티클라우드에 통합한다. 이를 통해, 고객들이 하이브리드 또는 멀티클라우드 환경에서 단일 솔루션으로 풀스택을 보다 간편히 관리할 수 있게 지원하고 불필요하게 특정 벤더에게 종속(Lock-in)되지 않도록 함으로써 신속하게 혁신을 이룰 수 있도록 돕는다.

콘트레일 엔터프라이즈 멀티클라우드는 애플리케이션 및 인프라스트럭처 워크로드를 위한애플리케이션 흐름 관리 및 정책 제어의 단일화 및 중앙화를 위해 설계된 오버레이 포함 및 미포함시에도 엔드-투-엔드 정책 제어를 조율한다. 소프트웨어 정의 네트워킹(SDN) 플랫폼 패키지와 강력한 보안 기능 및 모니터링을 제공함으로써 콘트레일 엔터프라이즈 멀티클라우드는 구축 및 운영 복잡성을 단순화하고 제거하는 동시에 개방적이고 안정적인 클라우드 환경을 유지해 준다. 콘트레일 엔터프라이즈 멀티클라우드와 레드햇 오픈시프트 컨테이너 플랫폼 그리고 레드햇 오픈스택 플랫폼을 통합함으로써 레드햇과 주니퍼 네트웍스는 종속된 플랫폼의 대안으로 오픈소스 기반의 멀티클라우드를 제공하기 위해 협업을 강화해 나갈 예정이다.

인용문

레드햇 포트폴리오 프로그램 및 전략 부문 총괄 라스 헤르만(Lars Herrmann)

최근의 IT 환경은 현재 및 미래의 다양한 요구 사항들을 충족시킬 수 있는 개방형 솔루션을 필요로 한다. 특정 클라우드 인프라스트럭처와 네트워킹 솔루션은 몇몇 요구사항들을 충족시켜 주기는 하지만 오픈소스처럼 하이브리드 클라우드 환경에서 민첩성 및 새로운 혁신에 있어 필수적인 유연성을 제공해 주지는 못한다. 고객의 피드백을 통해 그들이 유연성 측면에 있어 제한적이고 종속적인 솔루션을 선택한 것에 불만을 느끼고 있다는 사실을 알게 되었다. 일관성 있는 네트워킹, 컨테이너의 성능과 확장 가능한 하이브리드 클라우드 인프라스트럭처 솔루션을 결합한 오픈소스 솔루션의 경우 고객들이 느끼는 불만을 해소해 줄 수 있다. 주니퍼 네트워크와의 협력으로 이같은 혜택을 제공할 수 있게 되어 매우 기쁘게 생각한다.“

주니퍼 네트웍스, 최고 기술 책임자 비카쉬 콜리(Bikash Koley)

클라우드로의 전환이 매우 복잡해 지고 있는 가운데, 단일화되고 자동화된 플랫폼은 높은 가시성과 매끄러운 프로세스를 제공한다. 레드햇과의 협업을 통해 고객들이 모든 환경에서 애플리케이션 및 서비스를 보다 간편하고 안전하게 관리 할 수 있는 개방형 통합 솔루션을 제공할 수 있게 되었다.”

About Red Hat

Red Hat is the world's leading provider of open source software solutions, using a community-powered approach to provide reliable and high-performing cloud, Linux, middleware, storage and virtualization technologies. Red Hat also offers award-winning support, training, and consulting services. As a connective hub in a global network of enterprises, partners, and open source communities, Red Hat helps create relevant, innovative technologies that liberate resources for growth and prepare customers for the future of IT. Learn more at http://www.redhat.com.

전망 보고서

Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to the ability of the Company to compete effectively; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; delays or reductions in information technology spending; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; risks related to errors or defects in our offerings and third-party products upon which our offerings depend; risks related to the security of our offerings and other data security vulnerabilities; fluctuations in exchange rates; the effects of industry consolidation; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; changes in and a dependence on key personnel; the ability to meet financial and operational challenges encountered in our international operations; and ineffective management of, and control over, the Company's growth and international operations, as well as other factors contained in our most recent Annual Report on Form 10-K (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission's website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions "Risk Factors" and "Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations". In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company's views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company's views as of any date subsequent to the date of this press release.