Press release

레드햇, ‘앤서블 오토메이트 서울’에서 최신 IT 자동화 기술 및 인사이트 공유

로드쇼를 통해 앤서블 엔진, 앤서블 타워 3.2를 포함한 다양한 앤서블 제품으로 기업들의 IT 자동화 에 대한 요구사항 해결 방법 제시

Seoul

글로벌 오픈소스 솔루션 선도기업 레드햇(http://www.redhat.com)이 지난 26 일(화) 역삼 GS 타워에서 개최한 ‘앤서블 오토메이트 서울(Ansible Automates Seoul)’이 성황리에 종료됐다. 글로벌 로드쇼인 앤서블 오토메이트 서울은 하루 동안 진행된 단일 트랙 컨퍼런스로, 앤서블(Ansible) 전문가와 업계 리더들이 한 자리에 모여 업계에서 높은 인기를 끌고 있는 자동화 솔루션인 앤서블을 소개하고 IT 자동화에 대한 인사이트를 공유했다.

앤서블은 IT 환경 관리를 위한 오픈소스 자동화 기술로, IT 업계의 판도를 바꾸고 있다. 도입, 사용, 이해가 쉽도록 설계됐으며, 약 3000 명의 컨트리뷰터와 32,000 개 이상의 업스트림 프로젝트의 기여를 확보하고 전세계의 다양한 산업으로 사용자 기반을 확대하며 세계에서 가장 각광받고 있다. 이날 행사에는 레드햇 임원진, 고객 및 파트너를 비롯해 데브옵스(DevOps) 엔지니어, IT 운영 엔지니어, 시스템 엔지니어, 시스템 관리자, 개발자, 보안 전문가 등 다양한 분야의 업계 전문가들 240 명 이상이 참석했다.

이번 컨퍼런스에서는 앤서블 전문가 및 업계 리더들이 앤서블 IT 자동화 솔루션에 대해 소개하고 모범 사례 및 인사이트를 공유했다. 또한, 레드햇 앤서블 총괄 저스틴 네이머스(Junstin Nemmers)는 ‘자동화의 현황(State of Automation)’라는 주제로 키노트 세션을 진행하며 자동화와 간소화가 제공하는 이점에 대해 소개했다. 뿐만 아니라, ‘앤서블 엔진에서 앤서블 타워로의 진화(Moving from Ansible Engine to Ansible Tower)’와 ’앤서블 제품 소개 및 로드맵’ 등의 세션을 비롯 다양한 세션을 통해 IT 자동화 기술 도입에 대한 전문적인 조언을 제공했다.

레드햇은 최근 새로운 앤서블 제품을 강화했으며, 이에 대한 내용도 컨퍼런스에서 소개됐다.

•  레드햇 앤서블 엔진(Red Hat Ansible Engine): 엔터프라이즈급 지원을 위해 새롭게 설계된 제품이다
  •  레드햇 앤세블 엔진 네트워킹 애드-온(Red Hat Ansible Engine Networking Add-on): 특정 네트워크 플랫폼 모듈에 대한 포괄적인 지원을 포함한다.
  •  레드햇 앤서블 타워 3.2(Red Hat Ansible Tower 3.2): 엔터프라이즈 앤서블 자동화 관리 플랫폼의 최신 버전이다. IT 부서가 자동화 시스템을 효율적으로 관리하고 멀티-티어 구현을 최적화 할 수 있도록 지원한다. 이를 통해, IT 부서는 생산성을 향상시키고 다운타임을 최소화 할 수 있다.

앤서블 커뮤니티가 빠른 혁신을 이어가고 있지만, 많은 기업들이 보다 안전하고, 안정적이며 신뢰할 수 있는 접근 방식을 요구하고 있다. 레드햇 앤서블 엔진과 레드햇 앤서블 타워는 수동 프로세스를 줄여 개발자 및 IT 운영 팀의 업무 효율성을 향상시킨다. 또한, 기업들은 앤서블 엔진의 강력한 엔터프라이즈급 지원을 통해 비즈니스 혁신을 앞당길 수 있다.

참고 레퍼런스

최근 통신, 금융 서비스를 포함한 다양한 산업에서 레드햇 앤서블 타워를 도입해 반복적이고 수동적인 업무를 자동화하고 복잡한 워크플로우를 오케스트레이션하며 업무 프로세스를 향상시키고 있다. 앤서블 타워를 도입한 아태지역의 대표적인 기업은 다음과 같다.

•   데이터콤(Datacom) (호주)
  •   중국외환거래소(China Foreign Exchange Trading System) (중국)
  •   중국산업은행(China Industrial Bank) (중국)
  •   중국초상은행(China Merchant Bank) (중국)
  •   화웨이 테크놀러지스(Huawei Technologies Co. Ltd.) (중국)
  •   상해푸동개발은행 신용카드센터 Shanghai Pudong Development Bank Credit Card Center (중국)
  •   STT 커넥트(STT Connect) (싱가폴)
  •   자임 솔루션즈(Zyme Solutions) (인도)

인용문

한국레드햇 함재경 지사장
“자동화가 비즈니스에서 중요한 요소로 떠오르며, 이번 행사를 통해 보다 안정적이고 신뢰할 수 있는 자동화 기술에 대한 고객의 요구사항을 확인할 수 있었다. 레드햇은 앞으로 레드햇의 제품 포트폴리오을 더욱 확대하고 앤서블과의 통합을 이어가며 고객들이 디지털 트랜스포메이션을 가속화 하는데 필수적인 엔터프라이즈-레디 자동화 솔루션을 제공할 것이다.”

About Red Hat

Red Hat is the world's leading provider of open source software solutions, using a community-powered approach to provide reliable and high-performing cloud, Linux, middleware, storage and virtualization technologies. Red Hat also offers award-winning support, training, and consulting services. As a connective hub in a global network of enterprises, partners, and open source communities, Red Hat helps create relevant, innovative technologies that liberate resources for growth and prepare customers for the future of IT. Learn more at http://www.redhat.com.

전망 보고서

Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to the ability of the Company to compete effectively; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; delays or reductions in information technology spending; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; fluctuations in exchange rates; the effects of industry consolidation; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; risks related to the security of our offerings and other data security vulnerabilities; changes in and a dependence on key personnel; the ability to meet financial and operational challenges encountered in our international operations; and ineffective management of, and control over, the Company's growth and international operations, as well as other factors contained in our most recent Quarterly Report on Form 10-Q (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission's website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions "Risk Factors" and "Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations". In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company's views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company's views as of any date subsequent to the date of this press release.