레드햇, 레드햇 포럼 서울 2017 성황리에 종료

고객 및 파트너들과 오픈소스 최신 기술, 업계 동향, 혁신 사례 및 인사이트 공유

Seoul

글로벌 오픈소스 솔루션 선도기업 레드햇(http://www.redhat.com)의 업계 최대 오픈소스 기술 연례 행사인 ‘레드햇 포럼 서울 2017‘이 고객 및 파트너 600 여 명이 참석한 가운데 2 일(목) 코엑스 인터콘티넨탈 호텔에서 성황리에 종료됐다.

‘레드햇 포럼 2017’의 주제는 지난 5 월 보스톤에서 열린 ‘레드햇 서밋 2017’부터 이어온 ‘개개인이 혁신에 미치는 영향(The Impact of Individual)’으로, 모든 산업 분야에서 미래를 향해 한 발 앞서가며, 오픈소스를 활용해 변화를 주도하고 혁신을 이룬 개개인에 주목했다. 또한 고객 및 파트너들이 참석한 가운데, 기업의 혁신을 가속화하고 각종 IT 도전과제들을 해결하는 오픈소스 기술을 강조하고 오픈소스 업계의 동향, 성공 사례 및 인사이트를 공유했다.

총 2 개의 트랙, 19 개의 세션으로 진행된 이번 행사는 한국레드햇 함재경 지사장과 레드햇 아태지역 총괄 수석 부사장 디르크 피터 반 리우벤(Dirk-Peter van Leeuwen)의 기조연설을 통해 레드햇 비즈니스 및 솔루션 포트폴리오를 소개하고 최신 오픈소스 기술에 대해 설명했다. 다양한 오후 세션을 통해 오픈 하이브리드 클라우드, 데브옵스, 컨테이너 등 IT업계의 최근 트렌드와 오픈소스를 성공적으로 도입할 수 있는 방법에 대한 논의를 이어갔다.

오후 세션에는 다음과 같은 내용의 발표가 이어졌다.

•  기업의 하이브리드 클라우드를 자동화하고 관리하기
  •  큰 자바 애플리케이션을 클라우드 컨테이너로 현대화하기
  •  하이브리드 클라우드를 통한 비즈니스 성장
  •  클라우드-네이티브 애플리케이션을 위한 오픈시프트 애플리케이션 런타임
  •  컨테이너를 시작하셨습니까? 레드햇은 모든 것을 함께 제공합니다 – 컨테이너와 자동화 연습  민첩한통합을위한3가지요소
  •  모든곳에적용가능한앤서블소개
  •  엔터프라이즈 애플리케이션 현대화를 위한 6 단계

특히, 이번 레드햇 포럼에서는 ‘레드햇 이노베이션 어워드(Red Hat Innovation Awads)’가 진행됐다. 레드햇 이노베이션 어워드는 레드햇 솔루션으로 비즈니스를 혁신한 고객에게 수여된다. 올 해에는 국가정보자원관리원(NIRS)과 신한금융그룹이 혁신성을 인정받아 ‘레드햇 이노베이션 어워드’를 수상했다.

레드햇 이노베이션 어워드는 오픈소스를 통해 IT 도전과제를 해결하고, 혁신을 가속화해 보다 높은 민첩성 및 효율성을 확보한 고객에게 수여된다. 모든 수상자는 레드햇의 전문가로 이뤄진 심사단에 의해 평가된다.

부문: 디지털 트랜스포메이션

수상: 국가정보자원관리원

정부 행정기관의 정보자원을 통합 관리하고 효율적으로 운영하는 국가정보자원관리원은 레드햇 솔루션을 도입해 시스템의 안정성 및 유연성을 향상시켜 국민들에게 안정적인 온라인 서비스를 제공할 수 있게 됐다.

디지털 트랜스포메이션 부문은 IT 도전과제들을 성공적으로 해결하고 디지털 혁신을 통해 비즈니스 가치를 효과적으로 전달한 점을 인정하는 상이다.

부문: IT 최적화

수상: 신한금융그룹

또한, 국내 선도적인 금융그룹인 신한금융그룹은 빠르게 디지털화 되고 있는 금융환경에 적극적으로 대응하기 위해 오픈소스를 활용한 IT 전략을 수립 후 자사 금융자회사들 인프라에 레드햇 솔루션을 도입했다. 특히, 신한금융투자는 정보계는 물론 핵심시스템인 계정계까지도 성공적으로 U2L을 적용한 사례로 주목 받고 있다. 레드햇 솔루션을 통해 신한금융그룹은 비용 절감은 물론 효율성 및 민첩성 향상 등의 비즈니스 혜택을 얻었다.

IT 최적화 부문은 디지털화가 빠르게 이뤄지고 있는 가운데 레거시 IT 환경에서 선도적으로 디지털 시대의 비즈니스 파트너로써 성공적으로 전환한 점을 인정하는 상이다.

인용문

한국레드햇 함재경 지사장
“한국레드햇은 기업들의 비즈니스 혁신을 위해 지속적으로 솔루션 포트폴리오를 강화하고 오픈소스 기술 발전에 기여하고 있다. 이번 국가정보자원관리원과 신한금융그룹과 같은 레드햇 솔루션을 통한 성공 사례를 필두로 앞으로도 더욱 많은 국내 기업들의 요구사항을 충족시키고 비즈니스에 도움이 될 수 있도록 지원에 박차를 가할 계획이다.

국가정보자원관리원 김명희 원장
“‘레드햇 이노베이션 어워드’를 수상한 것에 대해 고무적으로 생각한다. 앞으로도 안정적인 서비스 제공을 통해 국민의 신뢰를 받는 기관으로 거듭날 수 있도록 혁신적 기술 도입 및 기존 시스템 개선에 노력을 아끼지 않을 것이다.”

신한금융투자 국태원 본부장
“비즈니스 혁신을 이룬 고객에게 수여되는 ‘레드햇 이노베이션 어워드’를 신한금융그룹이 수상하게 돼 매우 기쁘게 생각한다. 디지털 트랜스포메이션 시대가 도래함에 따라 금융산업의 디지털 혁신을 가속화하기 위해 향후 지속적으로 오픈소스 생태계 발전에 기여하겠다.”

About Red Hat

Red Hat is the world's leading provider of open source software solutions, using a community-powered approach to provide reliable and high-performing cloud, Linux, middleware, storage and virtualization technologies. Red Hat also offers award-winning support, training, and consulting services. As a connective hub in a global network of enterprises, partners, and open source communities, Red Hat helps create relevant, innovative technologies that liberate resources for growth and prepare customers for the future of IT. Learn more at http://www.redhat.com.

전망 보고서

Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to the ability of the Company to compete effectively; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; delays or reductions in information technology spending; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; fluctuations in exchange rates; the effects of industry consolidation; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; risks related to the security of our offerings and other data security vulnerabilities; changes in and a dependence on key personnel; the ability to meet financial and operational challenges encountered in our international operations; and ineffective management of, and control over, the Company's growth and international operations, as well as other factors contained in our most recent Quarterly Report on Form 10-Q (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission's website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions "Risk Factors" and "Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations". In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company's views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company's views as of any date subsequent to the date of this press release.