Press release

레드햇, 여성 개발자 대상 ‘한국 레드햇 핑크 코딩 페스트’ 개최

여성 개발자 양성 및 성장 지원 통해 IT업계 여성의 참여와 역할 확대에 기여

Seoul

글로벌 오픈소스 솔루션 선도기업 레드햇(http://www.redhat.com)이 여학생을 대상으로 한 코딩 경진 대회 ‘한국 레드햇 핑크 코딩 페스트(Red Hat Korea Pink Coding Fest)를 개최했다.

한국 레드햇 핑크 코딩 페스트는 단순 개발자 양성을 위한 과정이 아닌 여성 개발자들의 성장을 지원하고 IT업계에 종사하고 있는 여성들에게 많은 기회를 제공함으로써 국내 오픈소스 시장을 더욱 활성화하기 위해 레드햇이 마련한 의미 있는 코딩 개발 프로그램이다. 오픈소스 소프트웨어 개발에 관심이 있는 여자 대학생 및 대학원생 모두 참가할 수 있다.

참가자들은 6 주 간의 개발 기간 동안 주제에 맞춰 오픈소스 소프트웨어로 공개할 수 있는 애플리케이션을 개발하면 된다. 개발 기간 동안 레드햇은 기술 및 비즈니스 전문가의 개발 가이드라인 제시와 현장 멘토링, 현업 개발자의 스피치, 지속적으로 개발에 관하여 문의할 수 있는 온라인 Q&A 까페 운영 등의 지원을 제공받을 수 있다.

현재 사전 심사를 통해 9 개의 팀이 선정됐으며, 한국레드햇 SA, 공개 소프트웨어 협회 소속 멘토 등으로 구성된 심사위원단이 각 팀별로 제출한 최종 애플리케이션 과제에 대한 1 차 심사를 진행 중 이다. 심사는 독창성, 발전가능성, 우수성, 대중성 등을 고려해 진행되며, 여성의 기회 확대와 관련된 주제 개발 시 가산점을 부여한다.

수상자 발표는 10월 30일 진행될 예정이며, 시상식은 11월 2일에 개최되는 업계 최대의 오픈소스 기술 연례 행사인 레드햇 포럼 서울 2017(Red Hat Forum Seoul 2017)에서 진행된다. 레드햇은 참가자들에게 레드햇 소프트웨어 교육 인증서를 제공할 예정이다.

인용문

한국레드햇 함재경 지사장
“다양성 존중은 레드햇 비즈니스의 핵심 가치이다. 미래의 IT는 다양한 분야에 있는 IT 전문가, 파트너, 고객 등의 참여에 달려 있다고 생각한다. 이번 대회를 통해 무한한 잠재력을 지닌 여성 대학생 개발자들이 오픈소스를 직접 경험해보고 역량을 마음껏 펼칠 수 있는 있도록 지원할 수 있어 뜻 깊게 생각한다. 레드햇은 앞으로도 개발자 양성을 적극 지원하고 더욱 광범위하고 혁신적으로 IT 업계를 발전시키는데 기여할 것이다“

한국공개소프트웨어협회 심호성 상근부회장
"소프트웨어 인재는 미래 사회를 이끌어 가는데 주요한 역할을 한다. 이번 프로그램을 통해 독창성과 섬세함 등 다양한 역량을 가진 여성 개발자들이 오픈소스 환경에서 적극적으로 개발에 참여하고 그 역할이 확대될 수 있도록 지원하는 데 동참하게 되어 기쁘게 생각한다. 레드햇 핑크 코딩 페스트와 같은 사회적 의의를 가진 프로그램에 더욱 적극적으로 참여해 국내 IT 업계가 발전을 이룰 수 있도록 지원을 확대해 나갈 것이다"

About Red Hat

Red Hat is the world's leading provider of open source software solutions, using a community-powered approach to provide reliable and high-performing cloud, Linux, middleware, storage and virtualization technologies. Red Hat also offers award-winning support, training, and consulting services. As a connective hub in a global network of enterprises, partners, and open source communities, Red Hat helps create relevant, innovative technologies that liberate resources for growth and prepare customers for the future of IT. Learn more at http://www.redhat.com.

전망 보고서

Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to the ability of the Company to compete effectively; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; delays or reductions in information technology spending; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; fluctuations in exchange rates; the effects of industry consolidation; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; risks related to the security of our offerings and other data security vulnerabilities; changes in and a dependence on key personnel; the ability to meet financial and operational challenges encountered in our international operations; and ineffective management of, and control over, the Company's growth and international operations, as well as other factors contained in our most recent Quarterly Report on Form 10-Q (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission's website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions "Risk Factors" and "Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations". In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company's views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company's views as of any date subsequent to the date of this press release.