(재)디지털산업진흥원, 한국레드햇 교육 파트너 선정

ICT기업 경쟁력 강화를 위해 오픈소스 기반의 클라우드 전문 인력 양성 교육 실시

Seoul

(재)대구디지털산업진흥원(http://www.dip.or.kr)이 ICT기업 경쟁력 강화 및 클라우드 전문인력 양성을 위해 글로벌 오픈소스 솔루션 선도기업 레드햇(http://www.redhat.com)의 영·호남 지역거점형 교육 파트너로 선정되었다고 발표했다.

오는 2018년 3월부터, DIP에서 실시하는 레드햇 전문공인자격 교육과정을 DIP홈페이지에서 확인할 수 있으며, 레드햇 교육과정을 신청할 수 있다. 레드햇 기술교육과 레드햇 전문공인자격 시험인 레드햇 공인 엔지니어(RHCE) 그리고 레드햇 리눅스 시스템관리자(RHCSA)등의 자격증 대비 교육과정도 포함된다.

레드햇 교육과정은 개인과 단체들이 레드햇 기술을 적용하여 혁신을 위해 필요한 능력을 습득할 수 있도록 돕는다. 위 교육과정은 IT 운영, IT환경, 비즈니스 요구사항 및 신기술 지원과 같은 비즈니스 가치를 전달하기 위해 구성되었다.

DIP는 고용노동부, 한국산업인력공단, 대구광역시, 대구인적자원개발위원회 등 유관기관과의 연계협력을 통해 대구지역 IT · CT 중소기업 재직자, 취업예정자 대상 정보 · 통신 분야 교육을 총괄적으로 운영하고 있으며, 작년에는 약 2천 명 수준의 전문교육을 수행해 낸 역량을 보유하고 있다.

인용문

(재)대구디지털산업진흥원 (DIP) 최창학 원장

“현시대는 기업의 발전 방향 및 비전에 발맞추어 개인의 자기주도학습, 평생학습도 함께 중요해지는 시점이며, 미래인재(초 ·중등), 중 · 장년(시니어), 경력단절 여성 인력에 대한 사회적인 역할이 중요하다. DIP는 각 정부부처, 전문 유관기관과 연계 · 협력하여 핵심인력 특화 · 전문 교육센터로서의 전문성을 강화해나갈 계획을 수립하고, 양질의 고급인력 육성을 통한 좋은 일자리 매칭, 고용창출 부분에서 핵심적인 기능을 수행해 나감으로써 ICT산업의 경쟁력을 강화해 나갈 예정이다.”

한국레드햇 함재경 지사장

“(재)대구디지털산업진흥원과의 협력을 통해 오픈소스 교육기회를 영·호남권에 확대하고 세계적으로 검증된 레드햇의 실무중심 교육콘텐츠와 우수한 강사를 확보하여 영·호남권 기업에게 양질의 맞춤형 클라우드 교육을 제공할 수 있을 것으로 기대된다.”

추가자료

DIP 홈페이지 (http://www.dip.or.kr)

레드햇 교육과정

(재)대구디지털산업진흥원(DIP)에 대하여

대구디지털산업진흥원(DIP)은 대구지역의 SW/IT/문화 컨텐츠 산업의 발전에 기여하고자 설립되었다. DIP는 ICT를 통해 첨단 디지털산업 중심도시 커뮤니티를 육성하고 새로운 변화를 선도하고자 한다.

About Red Hat

Red Hat is the world's leading provider of open source software solutions, using a community-powered approach to provide reliable and high-performing cloud, Linux, middleware, storage and virtualization technologies. Red Hat also offers award-winning support, training, and consulting services. As a connective hub in a global network of enterprises, partners, and open source communities, Red Hat helps create relevant, innovative technologies that liberate resources for growth and prepare customers for the future of IT. Learn more at http://www.redhat.com.

전망 보고서

Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to the ability of the Company to compete effectively; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; delays or reductions in information technology spending; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; fluctuations in exchange rates; the effects of industry consolidation; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; risks related to the security of our offerings and other data security vulnerabilities; changes in and a dependence on key personnel; the ability to meet financial and operational challenges encountered in our international operations; and ineffective management of, and control over, the Company's growth and international operations, as well as other factors contained in our most recent Quarterly Report on Form 10-Q (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission's website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions "Risk Factors" and "Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations". In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company's views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company's views as of any date subsequent to the date of this press release.