Press release

RHCA 교육과정 국내 개설 (Red Hat Korea launches RHCA Training Courses)

‘레드햇 자격증 따고, 힘찬 새해 출발을!’ 레드햇 코리아, 최상위 리눅스 자격증 ‘RHCA’ 취득 교육과정 국내 개설 RHCE 및 RHCT 최고 과정에 해당하는 RHCA를 취득할 수 있는 RHCA 과정 국내 개설 RHCA 과정 신설 이벤트로 수강료 및 시험 응시료 할인 및 재시험 1회 무료 응시 혜택 제공 레드햇 자격증 소지자 대상으로 영화 티켓 제공하는 게릴라 이벤트 개최

오픈 소스 분야의 세계적 선두주자인 레드햇 코리아(www.kr.redhat.com)는 전세계적으로 인정 받고 있는 최고 수준의 리눅스 자격증인 ‘레드햇 인증 아키텍트(RHCA: Red Hat Certified Architect)’ 자격증을 국내에서도 취득할 수 있도록 교육 과정을 신설하고, 이를 기념하여 풍성한 이벤트를 함께 실시한다고 밝혔다.

레드햇 코리아는 그 동안 레드햇 엔터프라이즈 리눅스의 도입과 함께 급속도로 확산되고 있는 리눅스 교육에 대한 요구에 부응하기 위해 지속적으로 레드햇 엔터프라이즈 리눅스 교육에 힘써왔다. 레드햇 코리아는 레드햇의 리눅스 자격증인 RHCE(레드햇 인증 엔지니어) 및 RHCT(레드햇 인증 테크니션)에 대한 체계적인 교육 과정을 제공해왔으며, 이번에 최상위 리눅스 자격증인 RHCA 교육 과정을 국내에서도 개설하게 됐다.

RHCA 과정은 RHCE 및 RHCT의 최고 과정에 해당되는 것으로, 대규모 전산 환경의 인프라스트럭처를 디자인하고 관리하는데 필요한 기술을 위한 교육 및 자격증으로서, 일반적인 서버 관리 과정에서 한층 나아가 서버 운영과 보안, 인증, 클러스터 및 스토리지, 시스템 모니터링 및 튜닝 등을 모두 포함하고 있다.

레드햇 코리아의 박준규 이사는 “그 동안 레드햇 코리아는 운영체제 개발회사라는 장점을 최대한 활용하여 여타의 리눅스 교육기관과는 차별화된 교육 과정을 제공함으로써 체계화된 전문 리눅스 인력 양성에 기여해왔다. 레드햇 코리아의 교육과정은 최고의 리눅스 기업인 레드햇이 직접 제공하는 만큼 내용이나 구성, 최신 기술의 반영 면에서 업계에서 가장 인정 받고 있다”며, “이번 RHCA 과정 개설로 국내에서도 리눅스 최고 자격증을 취득할 수 있는 기반을 마련하게 된 것을 매우 기쁘게 생각한다. 향후에도 레드햇 코리아는 국내 리눅스 인력의 개발과 지원을 위해 지속적으로 투자한다는 방침이다”라고 밝혔다.

레드햇 코리아는 이번 RHCA 과정 개설을 기념하여 2006년 12월부터 2007년 4월까지 과정 수강자에 한에, 수강료 및 시험 응시료를 10% 할인하는 이벤트를 진행한다. 또한, RHCA자격증과정에 대한 재시험에 1회 무료로 응시할 수 있는 혜택을 제공한다.

이와 함께, 레드햇 코리아는 모든 레드햇 자격 소지자를 위해 추첨을 통해 영화 티켓을 제공하는 한 이벤트도 함께 실시한다. 또한, 2007년 2월까지 레드햇의 모든 교육 과정 중 2과정 이상 신청한 선착순 30명에게 레드햇 점퍼를 제공한다.

한편, 레드햇 코리아는 시간적 제약으로 인해 교육 참가가 어려운 분들을 위해 레드햇 코리아의 주말반 교육 과정을 개강, 레드햇 코리아 교육 과정 수강 기회를 보다 확산시킨다는 계획이다.

레드햇 엔터프라이즈 리눅스 교육과정 및 겨울 이벤트에 대한 보다 자세한 내용은 www.kr.redhat.com에서 볼 수 있다.

레드햇에 대하여
레드햇(Red Hat, Inc.)은 대표적인 오픈 소스 및 리눅스 제공 기업으로, 노스캐롤라이나, 랄리(Raleigh, N.C.)에 본사를 두고 전 세계에 지사를 갖춘 글로벌 기업으로 최소의 비용으로 최고의 기술을 활용할 수 있도록 하는 리눅스와 오픈 소스 솔루션을 제공하고 있다. 레드햇은 오픈 소스 분야에서 가장 믿을만한 기업으로 손꼽히고 있으며, 세계적인 CIO 대상 매체인 CIO 인사이트의 벤더 가치 조사에서 2년 연속 CIO 및 기타 고위 IT 책임자들로부터 "업계에서 가장 가치 있는 벤더"로 선정되었다. 레드햇은 저비용으로 뛰어난 가치를 제공함으로써, 리눅스와 오픈 소스를 업계의 주류로 이끌고 있다. 레드햇은 제이보스 엔터프라이즈 미들웨어 스윗(JEMS: JBoss Enterprise Middleware Suite)과 같은 미들웨어, 어플리케이션, 관리 솔루션과 함께 운영 체제 소프트웨어를 제공한다. 레드햇은 저렴한 가격의 오픈 소스 플랫폼상에서 구동되는 차세대 웹 구동 어플리케이션을 제공하여, 서비스 지향 아키텍처(SOA)로의 빠른 발전을 기대하고 있다. 또한 레드햇은 전세계 주요 HW/SW 업체들과의 공고한 파트너쉽을 통해 전세계 고객들에게 최상의 컨설팅 서비스와 교육, 지원을 제공하고 있다. 레드햇의 오픈 소스 전략은 관리의 용이성과 보안에 초점을 맞춘 오픈 소스 기술을 기반으로 인프라를 구축하기 위한 장기 전략을 고객에게 제공한다. 레드햇에 대한 좀더 자세한 정보는 www.kr.redhat.com을 통해 확인할 수 있다.

About Red Hat

Red Hat is the world’s leading provider of open source software solutions, using a community-powered approach to reliable and high-performing cloud, Linux, middleware, storage and virtualization technologies. Red Hat also offers award-winning support, training, and consulting services. As the connective hub in a global network of enterprises, partners, and open source communities, Red Hat helps create relevant, innovative technologies that liberate resources for growth and prepare customers for the future of IT. Learn more at http://www.redhat.com.

전망 보고서

Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to delays or reductions in information technology spending; the effects of industry consolidation; the ability of the Company to compete effectively; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; risks related to data and information security vulnerabilities; ineffective management of, and control over, the Company’s growth and international operations; fluctuations in exchange rates; and changes in and a dependence on key personnel, as well as other factors contained in our most recent Quarterly Report on Form 10-Q (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission’s website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions "Risk Factors" and "Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations". In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company’s views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company’s views as of any date subsequent to the date of this press release.