Press release

레드햇코리아‘레드햇 엔터프라이즈 리눅스 5’ GS인증 획득

레드햇코리아, ‘레드햇 엔터프라이즈 리눅스 5’ 한국정보통신기술협회 GS 인증 획득 / 국제 표준 보안 인증과 더불어 국가 품질 인증 획득으로 국내 영업 강화

오픈소스 분야의 세계적 선두주자인 레드햇코리아 (대표 김근, www.kr.redhat.com)은 오늘, 자사의 ‘레드햇 엔터프라이즈 리눅스5(RHEL5)’가 굿소프트웨어(GS)인증을 획득했다고 밝혔다.

GS인증은 한국정보통신기술협회(TTA)가 우수 소프트웨어에 대한 품질인증을 위해 시행하고 있는 제도이다. 이번 GS인증을 획득한 RHEL 5 는 최신 오픈 소스 기술 기반으로 서버 및 스토리지 가상화 솔루션을 통합 지원하는 기업용 리눅스 운영체제이다.

이로써 RHEL5는 국제 표준 보안 인증인 CC 인증에서 가장 높은 수준인EAL4+ 등급을 획득한 데 이어 국가에서 입증하는 품질 인증도 획득하게 되었다.

RHEL5는 한정된 자원을 최대한 활용하여IT 인프라에 소요되는 비용을 절감할 수 있도록 하여 기업의 비즈니스 경쟁력을 향상시켜 준다. 특히 통합 가상화 기능을 지원하며, 기업용 클러스터 파일 시스템인 '레드햇 GFS’를 통해 여러 대의 서버를 한 대처럼 통합 관리 및 운용할 수 있도록 한다.

또한, 소스 코드가 공개되는 공개SW로서 사용자는 방대한 보안 프로파일을 공유하여 악성 코드 및 보안상의 취약점이 발견될 시, 상용 SW보다 비교적 빠르게 대처할 수 있는 장점이 있다.

레드햇코리아의 김근 대표는 “국제 표준 보안 인증을 통해 전 세계적으로 안정성을 입증 받은 데 이어, 국가에서 인정하는 품질 기준을 획득함으로써 레드햇의 공인된 기술력이 다시 한번 입증 되었다. RHEL5는 급변하는 IT 환경에 유연하게 대처할 수 있도록 설계된 만큼 고객 지원 서비스 품질 향상에 주력할 계획이다”고 말했다.

레드햇에 대하여

레드햇(Red Hat, Inc.)은 대표적인 오픈 소스 및 리눅스 제공 기업으로, 노스캐롤라이나, 랄리(Raleigh, N.C.)에 본사를 두고 전 세계에 지사를 갖춘 글로벌 기업이다. 최소의 비용으로 최고의 기술을 활용할 수 있도록 하는 리눅스와 오픈 소스 솔루션을 제공하고 있는 레드햇은 오픈 소스 분야에서 가장 믿을만한 기업으로 손꼽히고 있으며, 세계적인 CIO 대상 매체인 CIO 인사이트의 벤더 가치 조사에서 4년 연속 CIO 및 기타 고위 IT 책임자들로부터 "업계에서 가장 가치 있는 벤더"로 선정된 바 있다. 레드햇은 운용체제 플랫폼인 레드햇 엔터프라이즈 리눅스를 비롯해 제이보스 엔터프라이즈 미들웨어 스위트와 같은 SOA 솔루션 및 어플리케이션 등 저비용으로 뛰어난 가치를 제공하고 있으며, 국내외 주요 HW/SW 업체들과의 공고한 파트너쉽을 통해 전세계 고객들에게 최상의 컨설팅 서비스와 교육, 지원을 제공하고 있다. 레드햇의 오픈 소스 전략은 관리의 용이성과 보안에 초점을 맞춘 오픈 소스 기술을 기반으로 인프라를 구축하기 위한 장기 전략을 고객에게 제공할 뿐 아니라, 레드햇에 대한 좀더 자세한 정보는 www.kr.redhat.com을 통해 확인할 수 있다.

About Red Hat

Red Hat is the world’s leading provider of open source software solutions, using a community-powered approach to reliable and high-performing cloud, Linux, middleware, storage and virtualization technologies. Red Hat also offers award-winning support, training, and consulting services. As the connective hub in a global network of enterprises, partners, and open source communities, Red Hat helps create relevant, innovative technologies that liberate resources for growth and prepare customers for the future of IT. Learn more at http://www.redhat.com.

전망 보고서

Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to delays or reductions in information technology spending; the effects of industry consolidation; the ability of the Company to compete effectively; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; risks related to data and information security vulnerabilities; ineffective management of, and control over, the Company’s growth and international operations; fluctuations in exchange rates; and changes in and a dependence on key personnel, as well as other factors contained in our most recent Quarterly Report on Form 10-Q (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission’s website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions "Risk Factors" and "Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations". In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company’s views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company’s views as of any date subsequent to the date of this press release.