Red Hat에 오신 것을 환영합니다

각국 홈페이지

전세계 Red Hat 고객에게 일어나는 일들을 확인해 보십시오.

Press release

한국레드햇, iMBC 모바일 포털 사이트 구축에 리눅스와 제이보스 공급

iMBC 모바일 포털 사이트 구축에 레드햇 엔터프라이즈 리눅스와 제이보스 공급 오픈 소스 인프라 기반의 개방형 환경으로 시청자가 방송에 즉시적으로 반응할 수 있는 양방향 참여형 모바일 플랫폼 구축( 622 + 무선인터넷키 )

한국레드햇 (대표 김근, www.kr.redhat.com) 은 오늘, iMBC (대표 하동근, www.imbc.com)의 모바일 포털 사이트 구축에 레드햇 엔터프라이즈 리눅스(RHEL)와 제이보스를 공급했다고 밝혔다.

한국레드햇은 iMBC가 지난해 10월부터 착수한 모바일 포털 사이트 구축 사업에 총 14대의 서버에 RHEL및 오픈 소스 미들웨어인 제이보스를 공급하였다. 레드햇의 오픈 소스 인프라를 바탕으로 구축된 iMBC의 모바일 포털 사이트는 쌍방향의 참여형 모바일 플랫폼으로써, MBC에서 방영하는 프로그램과 연동하여 관련 콘텐트를 모바일로 서비스하고 시청자들이 모바일 단말기로 사이트에 접속하여(622+무선인터넷키) 방송에 참여 할 수 있도록 구성되어있다.

iMBC는 오픈 소스 인프라를 기반으로 구축된 이번 프로젝트를 통해 사용자들에게 양질의 방송 콘텐츠를 제공할 계획이다. 특히 무정지의 안정적인 서비스를 위해 RHEL이 지원하는 클러스터링 기능을 적극 활용할 예정이다. 클러스터링이란 세션을 공유하여 여러 대의 서버를 한 대처럼 통합 관리 및 운용할 수 있도록 하는 기능이다.

iMBC 기술부의 김동규 부장은 “레드햇의 오픈 소스 기술은 이미 세계 유수의 기업들에 검증 받았으며, 구축 및 운영 상의 경제적인 면에서도 최선의 방안이었기 때문에 이번 프로젝트에 도입하게 되었다. 모바일 포털 서비스는 속도와 안정성이 관건인 만큼 레드햇의 개방형 환경에 많은 기대를 하고 있다”고 말했다.

한국레드햇의 김근 대표는 “이번 iMBC의 모바일 포털 사이트 구축을 통해 레드햇이 기업 고객들에게 제공하는 오픈 소스 인프라의 운용성과 범용성의 우수함을 다시 한번 입증 받는 계기가 되었다. 특히 고가의 클러스터링 솔루션을 구매하지 않아도 안정적인 무정지 서비스를 공급할 수 있음을 보여주는 대표적인 사례가 될 것이다”고 말했다.

레드햇에 대하여
레드햇(Red Hat, Inc.)은 대표적인 오픈 소스 및 리눅스 제공 기업으로, 노스캐롤라이나, 랄리(Raleigh, N.C.)에 본사를 두고 전 세계에 지사를 갖춘 글로벌 기업이다. 최소의 비용으로 최고의 기술을 활용할 수 있도록 하는 리눅스와 오픈 소스 솔루션을 제공하고 있는 레드햇은 오픈 소스 분야에서 가장 믿을만한 기업으로 손꼽히고 있으며, 세계적인 CIO 대상 매체인 CIO 인사이트의 벤더 가치 조사에서 4년 연속 CIO 및 기타 고위 IT 책임자들로부터 "업계에서 가장 가치 있는 벤더"로 선정된 바 있다. 레드햇은 운용체제 플랫폼인 레드햇 엔터프라이즈 리눅스를 비롯해 제이보스 엔터프라이즈 미들웨어 스위트와 같은 SOA 솔루션 및 어플리케이션 등 저비용으로 뛰어난 가치를 제공하고 있으며, 국내외 주요 HW/SW 업체들과의 공고한 파트너쉽을 통해 전세계 고객들에게 최상의 컨설팅 서비스와 교육, 지원을 제공하고 있다. 레드햇의 오픈 소스 전략은 관리의 용이성과 보안에 초점을 맞춘 오픈 소스 기술을 기반으로 인프라를 구축하기 위한 장기 전략을 고객에게 제공할 뿐 아니라, 레드햇에 대한 좀더 자세한 정보는 www.kr.redhat.com을 통해 확인할 수 있다.

About Red Hat

Red Hat is the world’s leading provider of open source software solutions, using a community-powered approach to reliable and high-performing cloud, Linux, middleware, storage and virtualization technologies. Red Hat also offers award-winning support, training, and consulting services. As the connective hub in a global network of enterprises, partners, and open source communities, Red Hat helps create relevant, innovative technologies that liberate resources for growth and prepare customers for the future of IT. Learn more at http://www.redhat.com.

전망 보고서

Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to delays or reductions in information technology spending; the effects of industry consolidation; the ability of the Company to compete effectively; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; risks related to data and information security vulnerabilities; ineffective management of, and control over, the Company’s growth and international operations; fluctuations in exchange rates; and changes in and a dependence on key personnel, as well as other factors contained in our most recent Quarterly Report on Form 10-Q (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission’s website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions "Risk Factors" and "Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations". In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company’s views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company’s views as of any date subsequent to the date of this press release.