한국레드햇, 2008 오픈소스 심포지엄 개최

최신 오픈소스 기술 공유 및 기업의 오픈소스 도입 사례 통해 비용 절감 및 안정된 IT 환경 운영의 방향 제시

오픈 소스 분야의 세계적 선두주자 한국레드햇(대표 김근, www.kr.redhat.com)과 IT 서비스 전문 기업 다우기술(대표 김영훈, www.daou.co.kr)은 공동으로, 오는 11월 25일(화) 코엑스 인터컨티넨탈 호텔 하모니볼룸에서 오픈소스 최신 기술을 공유하고 효과적인 IT 인프라 운영 방안을 제시하는 ‘2008 오픈소스 심포지엄’을 개최한다고 밝혔다.

‘2008 오픈소스 심포지엄’은 IT 투자 대비 효과를 높이고 안정적으로 시스템을 운영하고자 하는 고객들에게 레드햇의 오픈소스 제품군 및 가상화 기술 등을 소개하고, 국내 기업의 실제 오픈소스 도입 사례를 통해 오픈소스 기반 인프라 운영의 방향을 제시하고자 마련된 행사이다. 테크니컬, 비즈니스, ISV 트랙으로 나뉘어 진행되며, 참가하고자 하는 IT 관리자 및 개발자들은 관심분야에 따라 희망하는 트랙을 신청하여 들을 수 있다.

특히 이번 행사에는 제이보스 R&D 센터를 총괄하는 브루노 조르쥬(Bruno Georges)와 레드햇의 코어 개발자인 피트 뮈어(Pete Muir)가 방한하여 오픈소스 소프트웨어의 트렌드와 자바 기반의 오픈소스 프로젝트인 SEAM 및 Web Beans 관련 최신 기술 등을 제공한다. 또한 ISV 트랙에서는 레드햇의 ISV 파트너 프로그램을 통해 레드햇 엔터프라이즈 리눅스 및 제이보스 인증으로부터 얻을 수 있는 혜택을 소개하고 파트너 등록 절차를 안내할 예정이다.

한국레드햇의 김근 대표는 “오픈소스는 이제 개발 방법론을 넘어 협업의 패러다임으로 자리잡아 가고 있다. 최근 기업들이 경기 침체를 겪으며 비용 절감을 고심하고 있는 가운데 유연한 비즈니스 운영을 위해 오픈소스 도입을 고려하는 사례가 늘고 있다. 많은 사람들이 이번 행사에 관심을 갖고 참여하여 국내 오픈소스 시장이 확대되길 기대한다”며 행사의 의의를 밝혔다.

한편, 이번 행사를 위해 방한한 브루노 조르쥬와 피트 뮈어는 국내 최대 자바 개발자 커뮤니티인 JCO(JavaCommunity.Org)의 회원들과 함께 최신 자바 기술 및 오픈소스 커뮤니티의 트렌드와 나아가야 할 방향에 대해 논의할 예정이다.

‘2008 오픈소스 심포지엄’의 참가 신청은 http://myseminar.co.kr/oss 에서 할 수 있으며, 행사에 대한 더욱 자세한 정보는 운영사무국 (02-517-9392 / help@myseminar.co.kr)로 문의하면 된다.

레드햇에 대하여
레드햇(Red Hat, Inc.)은 대표적인 오픈 소스 및 리눅스 제공 기업으로, 노스캐롤라이나, 랄리(Raleigh, N.C.)에 본사를 두고 전 세계에 지사를 갖춘 글로벌 기업이다. 최소의 비용으로 최고의 기술을 활용할 수 있도록 하는 리눅스와 오픈 소스 솔루션을 제공하고 있는 레드햇은 오픈 소스 분야에서 가장 믿을만한 기업으로 손꼽히고 있으며, 세계적인 CIO 대상 매체인 CIO 인사이트의 벤더 가치 조사에서 4년 연속 CIO 및 기타 고위 IT 책임자들로부터 "업계에서 가장 가치 있는 벤더"로 선정된 바 있다. 레드햇은 운용체제 플랫폼인 레드햇 엔터프라이즈 리눅스를 비롯해 제이보스 엔터프라이즈 미들웨어 스위트와 같은 SOA 솔루션 및 어플리케이션 등 저비용으로 뛰어난 가치를 제공하고 있으며, 국내외 주요 HW/SW 업체들과의 공고한 파트너쉽을 통해 전세계 고객들에게 최상의 컨설팅 서비스와 교육, 지원을 제공하고 있다. 레드햇의 오픈 소스 전략은 관리의 용이성과 보안에 초점을 맞춘 오픈 소스 기술을 기반으로 인프라를 구축하기 위한 장기 전략을 고객에게 제공할 뿐 아니라, 레드햇에 대한 좀더 자세한 정보는 www.kr.redhat.com을 통해 확인할 수 있다.

About Red Hat

Red Hat is the world’s leading provider of open source software solutions, using a community-powered approach to reliable and high-performing cloud, Linux, middleware, storage and virtualization technologies. Red Hat also offers award-winning support, training, and consulting services. As the connective hub in a global network of enterprises, partners, and open source communities, Red Hat helps create relevant, innovative technologies that liberate resources for growth and prepare customers for the future of IT. Learn more at http://www.redhat.com.

전망 보고서

Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to delays or reductions in information technology spending; the effects of industry consolidation; the ability of the Company to compete effectively; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; risks related to data and information security vulnerabilities; ineffective management of, and control over, the Company’s growth and international operations; fluctuations in exchange rates; and changes in and a dependence on key personnel, as well as other factors contained in our most recent Quarterly Report on Form 10-Q (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission’s website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions "Risk Factors" and "Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations". In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company’s views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company’s views as of any date subsequent to the date of this press release.