한국레드햇, ‘2009 오픈 소스 심포지엄’ 개최

• 11월 12일, 삼성동 그랜드 인터컨티넨탈 호텔에서 개최 • 대 한민국 오픈소소 소프트웨어 협력방안에 대한 이해와 비즈니스 전략 제시 • 레 드햇, 짐 화이트 허스트 사장이 직접 기조 연설자로 참여

오픈 소스 분야의 세계적 선두주자인 한국레드햇 (대표 김근, www.kr.redhat.com)이 11월 12일, 삼성동 그랜드 인터컨티넨탈 호텔에서 오픈소스 개발자 및 사용자들을 대상으로 ‘2009 오픈소스 심포지엄’을 개최한다고 밝혔다.

주최하는 이번 행사는 ‘오픈소스 소 프트웨어, 21세 기 테크놀러지 빅뱅’이라는 타이틀 하에, 대한민국 오픈 소스 소프트웨어 협력방안에 대한 이해와 비즈니스 전략을 제시하기 위해 마련되었다.

주목할 점은 이번 행사가 레드햇 짐 화이트 허스트 사장의 방한 중에 열린다는 것. 화이트 허스트 사장은 11월 12일과 13일, 양일간 한국을 방문해 레드햇의 오픈 소스 솔루션 관련 신기술 및 한국 고객들을 위한 다양한 지원 정책을 발표할 예정이 다. 짐 화이트 허스트 사장은 ‘2009 오픈 소 스 심포지엄’에 기조 연설자로 참여, 오픈소스 기반 의 가상화 환경의 획기적 인 신기술을 직접 발표하게 될 예정이다.

고객을 비롯 중소기업 관계자 및 오픈 소스 개발자들이 참 석하는 이번 행사에서는 짐 화이트 허스트 사장의 기조 연설을 비롯, 공개 소프트웨어 공정 이용 환경 조성을 위한 정부 정책, 가상화와 클라우드 컴퓨팅이 대한 민국 IT 업 계에 미치는 영향, 경제 위기 및 기업 도입 증가에 따른 오픈소스 소프트웨어 시 장 전망 등이 논의, 발표된다. 이와 함께 레드햇 가상화 신제품 및 성공 도입 사례도 함께 발표될 예정이다. 또한 플래티넘 후원사를 비롯, AMD, 포스트그래스플러스, 다우기술, SK C&C 등 의 전시 부스도 함께 운영된다. 이번 행사는 개발자, 테크니컬, 비즈니스 트랙으로 나뉘어 진행되며, 참가하고자 하는 IT 관리자 및 개발자들은 관심분야에 따라 희망하는 트랙을 신청하여 들을 수 있다.

레드햇의 김근 대표는 “한국 레드햇 은 오픈 소스 업계 리더로서 레드햇의 고객들이 기업의 솔루션 을 소비하는 것뿐 아니라 전체 오픈 소스 커뮤니티에 걸 쳐 혁신을 추진하도록 격려키 위해 이번과 같은 행사를 마련하 게 됐다”며 “앞으로도 레드햇은 국내 오픈소스 소프트웨어 시장의 성장을 이끌어 가는 리더로서 이와 같은 다양한 컨퍼런스 및 심포지엄을 적 극적으로 마련할 계획”이라고 밝혔다.

오전 9시부터 오후 6시까지 진행되며, ‘2009 오픈 소 스 심포지엄’에 대한 보다 자세한 내용 및 행사 등록은 http://www.myseminar.co.kr/redhat/oss/invitation/edm.html을 방문하거나 한국레드햇 마케팅 02-3490-5225로 연 락하면 된다.

대하여

세계 선도적인 오픈소스 솔루션 제공 기업으로 노스캐롤라이나, 랄리(Raleigh, N.C.) 에 본사를 두고 있 으며 전 세계 65개의 지사가 있다. ‘CIO 인사이트 매거진 벤더 가치 조사 (CIO Insight Magazine Vender Value Survey)’에 서 레드햇은 5년 연속 CIO들로부터 엔터프라이즈 소프트웨어 분야에서 가장 훌륭한 벤더로 선정된 바 있다. 대표 제품으로는 고 성능의, 기술을 활 용할 수 있도록 하는 운영체제인 래드햇 엔터프라이즈 리눅스를 비롯해 어플리케이션, 관리 그리고 제이보스 엔터프라이즈 미들웨어를 포함한 SOA 솔루션이 있다. 또한 레드햇은 전세계 고객들에게 지원 및 교육, 컨설팅 서비스를 제공하고 있다. 한국레드햇에 대한 더욱 자세한 정보는 www.kr.redhat.com에 서 확인할 수 있다.

* Linux는 리누스 토발즈(Linus Torvalds)의 상표입니다. 그리고 RED HAT과 JBOSS는 Red Hat, Inc가 위치한 미국 및 기타 국가에서 자회사로 등록되어 있는 상표들 입니다.

About Red Hat

Red Hat is the world’s leading provider of open source software solutions, using a community-powered approach to reliable and high-performing cloud, Linux, middleware, storage and virtualization technologies. Red Hat also offers award-winning support, training, and consulting services. As the connective hub in a global network of enterprises, partners, and open source communities, Red Hat helps create relevant, innovative technologies that liberate resources for growth and prepare customers for the future of IT. Learn more at http://www.redhat.com.

전망 보고서

Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to delays or reductions in information technology spending; the effects of industry consolidation; the ability of the Company to compete effectively; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; risks related to data and information security vulnerabilities; ineffective management of, and control over, the Company’s growth and international operations; fluctuations in exchange rates; and changes in and a dependence on key personnel, as well as other factors contained in our most recent Quarterly Report on Form 10-Q (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission’s website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions "Risk Factors" and "Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations". In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company’s views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company’s views as of any date subsequent to the date of this press release.