Jyväskylä University of Applied Sciences (JAMK) tilbyder sine 8.500 studerende uddannelser af høj kvalitet, der er skræddersyet efter arbejdsmarkedets behov. 

Det er en fordel for såvel de studerende som arbejdsmarkedet i regionen, at de studerendes kompetence matcher virksomhedernes behov. JAMK har et godt samarbejde med lokale virksomheder og organisationer, og 86 % af JAMK’s datalogistuderende får hurtigt arbejde efter afsluttede studier. Ifølge JAMK’s lærerstab og medarbejdere er det vigtigt at være opmærksom på de krav, der stilles til fremtidens eksperter. Løsninger, der er baseret på open source, er på vej frem. 

I Jyväskylä tilbyder mange fremtrædende virksomheder jobmuligheder i ICT-sektoren. En af de største er Finlands sociale sikringsinstitut, Kela, der administrerer de nationale velfærdsydelser, som omfatter alt lige fra familieydelser til studiestøtte og pensioner. Samtidig er der også mange software- og konsulentvirksomheder, der har åbnet nye kontorer i Jyväskylä de seneste år. Udsigterne til beskæftigelse er stigende, og derfor er der en stor interesse blandt virksomhederne i området for at søge medarbejdere med kendskab til Red Hat’s teknologi.

Hvordan kan man opfylde arbejdsgiverens behov? 

“Idéer, der er mulige at gennemføre, udspringer ofte fra et behov,” siger Teemu Pölkki, lektor på JAMK. I dette tilfælde havde Kela, som bruger Red Hat teknologi, brug for et stigende antal eksperter i Red Hat OpenShift teknologi. Ville Kela kunne få Red Hat OpenShift eksperter fra JAMK? Kela tippede JAMK om Red Hat Academy-programmet. 

Ifølge Teemu Pölkki fra JAMK var det en enkel proces at tilslutte sig Red Hat Academy-programmet. Programmets supportfunktioner og tydelige onboarding-instruktioner gjorde det utroligt nemt at lancere programmet. Det fremgik også tydeligt, hvad man forventede af JAMK, og hvad universitetet ville få, når de deltog i programmet.

Hensigten er at fremme det fremtidige samarbejde med virksomheder og at sammensætte lignende undervisningsforløb for at opfylde partnervirksomhedernes behov. Målsætningen er at involvere fem til ti virksomheder og ingeniørstuderende pr. år i lignende forløb.

De første studerende har fuldført forløbet med det undervisningsmateriale, der er tilgængeligt via Red Hat Academy-programmet. 

To datalogistuderende fra JAMK, Sasu Salonen og Mika Tonteri, blev udvalgt på grundlag af deres motivering til at gennemgå det forløb, som Red Hat Academy-programmet havde at tilbyde. Man skræddersyede et undervisningsmodul til dem. Derudover omfattede programmet et praktikophold hos Kela og en mulighed for at skrive speciale for dem.  

Sammen har Mika Tonteri og Sasu Salonen planer om at designe en applikation, som fungerer på REST grænseflader på Red Hat OpenShift.

I projektet har Sasu Salonen ansvaret for front-end og Mika Tonteri for back-end. Applikationen bliver fuldt ud tilgængelig på Red Hats OpenShift-platform. Målet er, at både Sasu Salonen og Mika Tonteri skal fortsætte samarbejdet med Kela, efter de har afsluttet deres uddannelse på Jyväskylä University of Applied Sciences.

Da de blev spurgt, hvad de synes om deres studier, dukkede der et par interessante emner og tekniske udfordringer op. Efterhånden som han lærte mere om Red Hat og open source-software, blev Sasu Salonen ekstra interesseret i Java EE. Mika Tonteri gik systemadministrationslinjen og kom frem til, at DevOps-færdighederne var dem, der ville være mest brugbare i fremtiden. Begge de studerende stødte på udfordringer i forbindelse med nogle af de virtuelle miljøer, men da de fordybede sig i emnet, lærte de, hvordan de skulle løse dem.

Mika Tonteri, Teemu Pölkki,  Sasu Salonen

For yderligere information om Red Hat Academy, besøg hjemmesiden Red Hat Academy.

Se alle blogindlæg på dansk/norsk/svensk/finsk her.


저자 소개

Leila Heijola is a Program Marketing Manager based in Finland.

Read full bio