문의하기

JAMK eli Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa 8500 opiskelijalle korkealaatuista opetusta, jonka halutaan vastaavan hyvin työmarkkinoiden tarpeeseen. 

On eduksi sekä opiskelijoille ja alueen työpaikoille, että tekijät ja tehtävät tekevät yhteistyötä. JAMKilla on hyvät suhteet paikallisiin yrityksiin ja organisaatioihin, ja JAMKin tietojenkäsittelyn opiskelijoista 86 % työllistyykin suoraan koulunpenkiltä. JAMKin ja sen henkilöstön mielestä on tärkeää kuunnella herkällä korvalla, millaisia osaajia tulevaisuudessa tarvitaan. Avoimeen lähdekoodiin pohjautuvat ratkaisut ovat nousussa.

Jyväskylässä on monia merkittäviä ICT-alan työllistäjiä, joista yksi suurimmista on Kela. Myös monet ohjelmisto- ja konsulttitalot ovat perustaneet viime vuosina uusia toimipisteitä Jyväskylään. Työllistymismahdollisuudet lisääntyvät, ja monet alueen yritykset ovat erittäin kiinnostuneita palkkaamaan Red Hat teknologian osaajia.

Miten vastata työnantajien tarpeisiin?

“Toteuttamiskelpoiset ideat lähtevät usein tarpeesta”, kertoo JAMKin tuntiopettaja Teemu Pölkki. Tällä kertaa lähdettiin vastaamaan Red Hatin teknologioita hyödyntävän Kelan tarpeisiin kasvattaa Red Hat OpenShift -konttialustan osaajien määrää. Olisiko Kelan mahdollista saada Red Hat OpenShift -ammattilaisia suoraan JAMKista? Kelan suunnalta osattiin jo vinkata Red Hat Academy-ohjelmasta.

JAMKin Teemu Pölkin Red Hat Academyn ohjelmaan mukaan pääseminen oli yksinkertainen prosessi. Red Hat Academyn tarjoama tuki sekä selkeät perehdytysohjeet tekivät ohjelmassa aloittamisen hyvin helpoksi. Oli myös alusta alkaen selvää, mitä JAMKilta odotettiin ja mitä korkeakoulu saa osallistuessaan ohjelmaan.  

Tulevaisuudessa on tarkoitus edistää yritysyhteistyötä ja muodostaa samanlaisia opintoputkia yhteistyöyritysten tarpeisiin. Tällaisiin opintoputkiin pyritään ottamaan mukaan viidestä kymmeneen tradenomi- ja insinööriopiskelijaa vuodessa. 

Ensimmäiset opiskelijat ovat suorittaneet Red Hat Academy ohjelman kurssit 

Kaksi JAMKin tietojenkäsittelyn opiskelijaa, Sasu Salonen ja Mika Tonteri, valikoituivat motivaationsa perusteella suorittamaan Red Hat Academy -ohjelman opintokokonaisuutta. Heille räätälöitiin opintopolku, johon sisältyi Red Hat Academyn kurssien lisäksi lopputyö ja työharjoittelu Kelalla. 

Salonen ja Tonteri suunnittelevat lopputyönään REST-rajapinnoin toimivan sovelluksen Red Hat OpenShiftillä.

Projektissa Salonen vastaa front-endistä ja Tonteri back-endistä. Sovellus otetaan kokonaisuutena käyttöön Red Hat OpenShift-alustalla. Tavoitteena on, että molempien ura jatkuu Kelalla JAMK-opintojen jälkeen. 

Kun kysyimme opiskelijoilta heidän fiiliksiään opinnoista, nousi esille heti muutamia kiinnostavia aiheita ja teknisiä haasteita. Salonen kiinnostui Red Hat Academyn opintojen edetessä erityisesti Java EE:sta. Tonteri suoritti opinnoista järjestelmähallinnan osuuden ja koki DevOps-osaamisesta olevan jatkossa eniten hyötyä. Molemmilla opiskelijoilla oli haasteita joidenkin virtuaaliympäristöjen kanssa, mutta perehtymällä aiheeseen ongelmiin löytyi ratkaisut.

Mika Tonteri, Teemu Pölkki,  Sasu Salonen

Red Hat Academyyn pääset tutustumaan täällä

Kaikki blogikirjoitukset ruotsiksi/suomeksi/tanskaksi/norjaksi löydät täältä.


About the author

Leila Heijola is a Program Marketing Manager based in Finland.

Read full bio
Red Hat logoLinkedInYouTubeFacebookTwitter

제품

체험, 구매 & 영업

커뮤니케이션

Red Hat 소개

Red Hat은 Linux, 클라우드, 컨테이너, 쿠버네티스 등을 포함한 글로벌 엔터프라이즈 오픈소스 솔루션 공급업체입니다. Red Hat은 코어 데이터센터에서 네트워크 엣지에 이르기까지 다양한 플랫폼과 환경에서 기업의 업무 편의성을 높여 주는 강화된 기능의 솔루션을 제공합니다.

Red Hat Shares 뉴스레터를 구독하세요

지금 신청하기

언어 선택