Me Red Hatilla keskustelemme monien IT-johtajien kanssa heidän näkemyksistään teknologiasta, open source -ratkaisuista, kulttuurista ja monista muista asioista. Käymme vuoropuhelua myös muiden kuin asiakkaidemme kanssa! Kuuntelemme eri toimialojen johtajia ymmärtääksemme heidän haasteitaan sekä sitä  miten voimme entistä paremmin ratkaista heidän ongelmiaan. Open Source -periaatteiden mukaisesti tuomme avoimesti esiin ajatuksiamme, jotka pohjautuvat käymiimme keskusteluihin ja toimialan johtajien tekemiin havaintoihin. Yhtenä esimerkkinä on Asiakastiedon ratkaisuarkkitehti Eero Arvonen. 

Eero Arvonen on suomalaisen Asiakastiedon ratkaisuarkkitehti. Hänen tehtävänään on nivoa yhteen emoyhtiö Enento Groupin kaikki IT-prosessit. Toimenkuvaan kuuluu kehittää, rakentaa ja ottaa käyttöön uusia pilvipohjaisia palveluja Pohjoismaissa – ja tätä työtä tehdään läheisessä yhteistyössä Red Hatin kanssa. 

Asiakastieto on osa suomalaista Enento Groupia, johon kuuluvat myös ruotsalainen UC, norjalainen ja tanskalainen Proff. Konsernissa on meneillään suuri konsolidointiprojekti, jossa käydään läpi kaikki IT-prosessit organisaation prosessien terävöittämiseksi ja yhdenmukaistamiseksi. Tavoitteena on kehittää sekä toimialakohtaisia että toimialariippumattomia ratkaisuja ja rakenteita Red Hat OpenShift Container Platformin pohjalta. Ratkaisut nopeuttavat konsernin siirtymistä vanhemmista monoliittisista järjestelmistä avoimeen lähdekoodiin perustuviin, entistä joustavampiin, pilvi- ja konttipohjaisiin sovelluksiin.

– Olemme tulleet siihen pisteeseen, että voimme laajentaa Red Hatin OpenShift-ratkaisuja erittäin nopeasti, käytännössä reaaliajassa, ja voimme ottaa niitä käyttöön milloin tahansa aiheuttamatta käyttöhäiriöitä. Näin ohjelmistokehittäjistämme on tullut entistä tuottavampia, toteaa Asiakastiedon ratkaisuarkkitehti Eero Arvonen.  

Eero Arvonen on intohimoinen insinööri, jolla on myös bisnesymmärrystä. Hän pystyy toimimaan sillanrakentajana eri liiketoimintayksiköiden välillä. Lisäksi hän on tullut tunnetuksi tehokkaimpien ratkaisujen puolestapuhujana. Eero on toiminut suomalaisessa luottotietoyhtiössä neljä vuotta ja ottanut sinä aikana käyttöön useita uusia digipalveluja, open bankingin lisäksi myös kiinteistöpuolella. 

– Tehtäväni on tällä hetkellä kaksijakoinen. Ensinnäkin toimin projekteissa, joissa suunnitellaan ja otetaan käyttöön uusia sovelluksia. Toisaalta pyrin myös parantamaan prosesseja uusien IT-ratkaisujen kehittämiseksi, rakentamiseksi ja yhdistämiseksi Pohjoismaissa.

Pohjoismaisen konsernin kaikkien prosessien yhtenäistäminen ei kuitenkaan käy ihan käden käänteessä. Haasteena on saada kokonaiskuva toiminnasta sekä konsolidoida toimintaa siten, että sovellusten ja kehityksen skaalautuvuus säilyy. Apuna tässä työssä ovat Red Hatin toimittamat järjestelmä ja alusta. 

– Olen tiiviisti yhteydessä Red Hatin kanssa ja keskustelen usein ratkaisuista ja mahdollisuuksista heidän arkkitehtiensä ja account managerinsa kanssa. Keskinäinen luottamus mahdollistaa erittäin läheisen yhteistyön.

Miksi esitystäsi Red Hat Forumissa ei kannata jättää väliin? 

– Käytän tarjotun tilaisuuden ja kerron esityksessäni hiljattain vakiintuneesta teknologiasta, joka nostaa kehittäjien tuottavuuden uudelle tasolle. Minusta on tärkeä jakaa kokemuksiani – ennen kaikkea muille organisaatioille, joilla on samoja haasteita kuin meillä.

Älä jätä väliin vuoden tärkeintä open source -yhteisön tapahtumaa – virtuaalista Red Hat Forumia! Voit valita tapahtuman ohjelmaan sisältyvistä open source -asiantuntijoiden sekä Red Hat
-asiakkaiden esityksistä mieleisesi tai osallistua livelähetykseen 3. marraskuuta 2020. Ilmoittaudu tässä!