Digital Leaders Award är ett årligt pris som tilldelas innovativa projekt i kategorierna Applikationsutveckling, Automatisering och Infrastruktur i EMEA.

PostNord Strålfors AB vann i år kategorin ‘’Region Nordvästra Europa, Applikationsutveckling’’. Bolaget grundades 1919 och insåg efter ett sekel av tillväxt och utveckling att de, som är en nordisk leverantör av kommunikationslösningar, fortfarande använde tekniska lösningar som var både krångliga och svåra att underhålla. Utöver detta bromsade de äldre lösningarna processer för utveckling, infrastruktur och drift. 

Genom att implementera Red Hat OpenShift har Strålfors minimerat tiden det tar att få ut sina tjänster på marknaden. De har snabbt kunnat använda de nya lösningarna för att förbättra sin tillgänglighet och service för sina kunder. 

I september i år lanserade Postnord Strålfors en ny betaltjänst, byggd på OpenShift med hjälp av Microservices arkitektur.

Det lättanvända gränssnittet spelade en avgörande roll för att ge en enhetlig känsla både för utvecklar- och operationella teamet (DevOps).

En annan viktig del har varit transparensen tack vare containerteknologin, där det går att skapa synbarhet i gemensamma utvecklingsprojekt, vilket i sin tur har gett en snabbare ROI.

Läs mer om Digital leaders award här: https://digitalleaders.idcinteractive.net/