Iniciar sesión / Registrar Cuenta

Ilkka Tengvall, Solution Architect Team Lead hos Red Hat – om kærligheden til open source og Red Hat, hvad man kan forvente sig af Red Hat Forum anno 2020 og om lighederne mellem open source og klassisk storytelling. Ilkka Tengvall

I femten år var han ansat hos Nokia. Han kan selv huske kapløbet med svenske Ericsson. I dag er han Solution Architect hos Red Hat, hvor han skal gøre Red Hats kunder mere produktive. En stor del af hans arbejde handler om at forstå kundernes udfordringer, men også at få dem til at forstå, hvordan de kan bruge open source-teknologien bedst muligt.

Som team lead har han ansvaret for et team, der arbejder med det finske marked. I 2020 havde han femårsjubilæum hos Red Hat, og der er mange ting i virksomhedskulturen, som han sætter stor pris på:

- Jeg elsker at arbejde hos Red Hat. Både vores måde at arbejde på og den åbne kultur. Der er en vilje til at hjælpe hinanden, og jeg kan til enhver tid række ud til hvem som helst i organisationen, uanset hvilken kunde eller hvilke udfordringer jeg står overfor. Det at arbejde hos Red Hat føles lidt som at arbejde i open source, hvilket er er den baggrund, mange af os har.

"Open source-communitiet er et ægte innovationskraftværk"

Det er naturligvis et faktum, at landskabet for åben kildekode har forandret sig siden han begyndte i branchen. Han kan se, at både den generelle interesse og behovet for open source-løsninger har forandret sig drastisk over tid. Ilkka Tengvall forklarer:

- Open source var bestemt ikke nogen stor aktør i branchen, dengang jeg startede. Man blev betragtet som en hobbyprogrammør eller en sær snegl, hvis det var noget, man beskæftigede sig med. Med tiden brød det igennem og blev mere mainstream. I dag er der ingen konkurrence mod det samarbejde og den innovationskraft, som open source kan tilbyde. Især hvis man sammenligner med selvstændige virksomheder, som arbejder i lukkede systemer. Alt er naturligvis ikke sort og hvidt – der er plads til begge dele, men det er et utroligt interessant område at arbejde inden for. Open source-communitiet er et ægte "innovationskraftværk".

Han har deltaget i to sessioner i forbindelse med Red Hat Forum 2020. Det første handlede om AI og Machine Learning. Det andet om virtualisering i Kubernetes, som er en open source platform til automatisering af distribution, skalering og håndtering af containeriserede applikationer:

- AI og Machine Learning er af afgørende betydning for mange virksomheder og kan hjælpe med at etablere fx konkurrencefordele. Så kort sagt: Hvis din virksomhed gerne vil vide mere om AI eller Machine Learning, så hjælper denne briefing dig med at komme hurtigt i gang. Kubernetes handler om automatisering, og hvordan du kan lægge både ældre virtualisering og moderne containerisering og micro services på samme platform. Med en automatiseringsplatform får du begge dele til at gå hånd i hånd.

Open source handler om storytelling

Det unikke med open source er ikke bare de uendelige muligheder, det medfører for brugerne. Ilkka Tengvall tror også, at åbenheden i communitiet kan forbindes med klassisk storytelling – at mennesker kan lide at dele ting og på den måde bidrager til at gøre verden til et bedre sted:

- Jeg tror, at open source som koncept er meget naturligt for mennesker. I tusindvis af år har vi jo udviklet samfund ved at dele historier. Måske er der blevet pyntet lidt på historien hen ad vejen, når den er blevet fortalt videre. Ved hjælp af fortællinger kan andre mennesker se eller høre, hvad du har lavet, og det er lige netop det, open source inden for IT-verdenen er, hvis man skal forenkle det. Mennesker deler software med hinanden, nogle forbedrer den, inden den næste person skal bruge den. Dette, kombineret med at de mennesker, der arbejder med open source, er passionerede, interesserede og åbne, er nogle af grundene til, hvorfor jeg synes, at det er fantastisk at arbejde med open source – kan det være bedre?

Gå ikke glip af årets største begivenhed i open source-communitiet: Red Hat Forum Virtual Experience Nordic & Baltic track! Vælg blandt sessioner med nogle af verdens førende open source-eksperter og Red Hat-kunder. Du kan stadig se hele eventet, on-demand.