Iniciar sesión / Registrar Cuenta

Red Hatin Solutions Architect -tiimin vetäjä Ilkka Tengvall kertoo suhteestaan avoimeen lähdekoodiin ja Red Hatiin, Red Hat Forum 2020 -tapahtuman annista sekä samankaltaisuuksista avoimen lähdekoodin ja perinteisen tarinankerronnan välillä.  Ilkka Tengvall

Ilkka työskenteli mm. 15 vuotta Nokian tuotekehityksessä. Nykyisessä työssään hän auttaa Red Hatin asiakkaita parantamaan tuottavuuttaan. Tärkeä osa työtä on ymmärtää asiakkaiden haasteet ja auttaa heitä löytämään parhaat mahdolliset tavat hyödyntää avoimen lähdekoodin teknologioita.

Ilkka on Red Hatissa kuudetta vuotta ja vetää Suomen Solutions Architect -tiimiä. Hän arvostaa monia asioita yhtiön kulttuurissa:

- Red Hatillä on mahtava työyhteisö – tapa tehdä työtä ja avoin kulttuuri. Täällä on sellainen henki, että haasteisiinsa saa apua. Voin milloin tahansa olla yhteydessä kehen tahansa organisaatiossamme riippumatta siitä, minkä asiakkaan asiat tai millaiset haasteet minulla on ratkaistavana. Red Hatissa työskentely tuntuu aika lailla samalta kuin avoimen lähdekoodin työstäminen, mikä on meistä monien tausta.

"Avoimen koodin yhteisö on todellinen innovaatioreaktori"

Avoimen lähdekoodin tilanne on tänään toinen kuin Ilkan aloittaessa alalla. Hän toteaa, että ajan myötä sekä yleinen mielenkiinto että tarve avoimen lähdekoodin ratkaisuille on muuttunut merkittävästi:

- Urani alussa avoin lähdekoodi ei todellakaan ollut iso tekijä alalla. Sen parissa puuhanneet nähtiin harrastelijoina tai hörhöinä. Vähitellen se löi itsensä läpi ja siitä tuli valtavirtaa. Nykyisin avoimen koodin tarjoama yhteistyöhalu ja teho ovat lyömättömiä. Erityisesti jos sitä vertaa yksittäiseen yritykseen, joka käyttää suljettuja järjestelmiä. Asiat eivät tietenkään ole mustavalkoisia – molemmille tavoille toimia on tilaa, mutta työskentely avoimen lähdekoodin parissa on todella kiinnostavaa. Avoimen lähdekoodin kehittäjäyhteisö on todellinen "innovaatioreaktori".

Ilkka osallistui kahteen Red Hat Forum 2020 -tapahtuman sessioon. Ensimmäinen käsitteli tekoälyä ja koneoppimista, ja toinen visualisointia Kubernetes-alustalla. Se on avoimeen lähdekoodiin perustuva järjestelmä jakelun, skaalaamisen ja konttisovellusten käsittelyn automatisointiin:

- Tekoäly ja koneoppiminen ovat elintärkeitä monille yrityksille ja voivat auttaa niitä esimerkiksi kilpailuetujensa määrittämisessä. Jos yrityksesi on kiinnostunut tekoälyn tai koneoppimisen hyödyntämisestä, saat tässä sessiossa tietoa, joka auttaa sinut nopeasti alkuun. Kubernetes-sessiossa kerromme monipuolisesti automaatiosta ja siitä, kuinka voit sijoittaa vanhempia virtualisointeja sekä moderneja konttiratkaisuja ja mikropalveluita samalle alustalle. Automaatioalustan avulla saat uuden ja vanhan maailman toimimaan käsi kädessä.

Avoin koodi on tarinan kertomista

Avoimen koodin ainutlaatuisuus ei piile ainoastaan sen käyttäjilleen tuomissa loputtomissa mahdollisuuksissa. Ilkka Tengvall uskoo, että yhteisön avoimuus on kuin perinteistä tarinan kerrontaa: ihmiset jakavat mielellään asioita ja auttavat näin tekemään maailmasta paremman paikan:

- Uskon, että avoin lähdekoodi on ihmisille hyvin luonnollinen asia. Olemme kehittäneet yhteiskuntaa tuhansia vuosia tarinoita kertomalla. Ehkä tarinat ovat parantuneet, kun niitä on kerrottu henkilöltä toiselle yhä uudelleen. Tarinoiden kautta muut voivat nähdä tai kuulla, mitä olet tehnyt. Yksinkertaistaen: avoin koodi on IT-maailmassa juuri tätä. Ihmiset jakavat ohjelmistoja keskenään ja kehittävät niitä eteenpäin seuraaville käyttäjille. Lisäksi avoimen lähdekoodin parissa työskentelevät ovat intohimoisia, kiinnostuneita ja avoimia. Avoimen koodin kanssa työskentely onkin aivan mahtavaa – mikä voisi olla parempaa?

Muista avoimen lähdekoodin yhteisön vuoden ykköstapahtuma, Red Hat Forum Virtual Experience Nordic & Baltic! Valitse ohjelmastamme sinua kiinnostavat esitykset maailman johtavien avoimen koodin asiantuntijoiden ja Red Hatin asiakkaiden puheenvuoroja. Voit edelleen katsoa 3.11.2020 järjestetyn tapahtuman tallenteena