Iniciar sesión / Registrar Cuenta

Som en del av Red Hats arbete och innovation inom IT-branschen pratar vi med många IT-ledare från olika branscher, för att få deras perspektiv på teknik, open source, kultur och mycket mer. Vi begränsar inte våra samtal vill våra kunder! Vi strävar efter att lära oss av ledare i varierande branscher för att förstå deras utmaningar och hur vi bättre kan lösa dessa problem. Utifrån en innovativ open source-modell, ger vi dig en inblick i spännande samtal och observationer från branschledare. Till exempel, Eero Arvonen är en Solution Architect på Asiakastieto och vi pratade nyligen med honom om hans tankar om att implementera nya molnbaserade tjänster.

Eero Arvonen är Solution Architect på finska Asiakastieto. Han har fått uppdraget att knyta ihop moderbolaget Enento Groups samtliga IT-processer. Det handlar om att utveckla, bygga och implementera nya molnbaserade tjänster i de nordiska länderna – ett arbete som utförs i nära samarbete med Red Hat. 

Kreditupplysningsbolaget Asiakastieto i Helsingfors är en del av finska Enento Group där även svenska UC samt norska och danska varumärket Proff ingår. Koncernen genomgår just nu ett stort konsolideringsprojekt där samtliga IT-processer ses över för att renodla och harmonisera organisationens processer. Målet är att utveckla både branschspecifika och branschövergripande lösningar samt ramverk utifrån Red Hat OpenShift Container Platform. Lösningarna kommer att påskynda koncernens skifte från äldre monolitiska system, mot mer smidiga, molnförberedda och container-baserade tillämpningar, baserade på öppen källkod.

- Vi har kommit till en punkt där vi kan skala upp Red Hats OpenShift-lösningar väldigt snabbt, i princip i realtid, och vi kan distribuera dem när som helst utan att orsaka driftstörningar. Därtill tillåts våra utvecklare att bli mer produktiva, säger Eero Arvonen, Solution Architect på finska Asiakastieto.  

Eero Arvonen är ingenjör i själ och hjärta och har sinne för business. Egenskapen gör att han kan överbrygga klyftan mellan affärsområdena och han har fått rykte om sig att alltid sträva efter de mest effektiva lösningarna. Sedan fyra år har han arbetat på det finska kreditupplysningsbolaget och implementerat flertalet nya digitala tjänster, inte bara inom open banking utan även inom fastighetsområdet. 

Mitt uppdrag idag har två sidor, den första är att arbeta i projekt för att utforma och implementera nya applikationer. Den andra är att förbättra våra processer kring hur vi utvecklar, bygger och sammanför nya IT-lösningar i Norden.

Men att få samstämda processer i hela den nordiska koncernen är inte snutet ur näsan. Utmaningen just nu är att skapa sig en överblick över helheten och samtidigt konsolidera så att skalbarhet i applikationer och utveckling består. Till sin hjälp har han Red Hat som levererat systemet och plattformen. 

– Jag har mycket kontakt med Red Hats arkitekter och diskuterar ofta våra lösningar och möjligheter med deras arkitekter och account manager. Jag upplever att vi har mycket förtroende för varandra vilket möjliggör ett mycket nära samarbete.

Varför får man inte missa din presentation på Red Hat Forum? 

- Jag kommer att ta tillfället i akt och dela med mig av teknik som ganska nyligen mognat fram. Jag är övertygad om att det kommer ta utvecklarnas produktiviteten till nästa nivå och det känns värdefullt att dela mina erfarenheter. Inte minst med andra organisationer som står inför samma utmaningar som vi.

Missa inte årets främsta händelse i open source-communityn - Red Hat Forum Virtual Experience Nordic & Baltic track! Välj ut sessioner med några av världens främsta open source-experter och Red Hat-kunder eller se hela sändningen live den 3 november 2020. Anmäl dig här!