Iniciar sesión / Registrar Cuenta

Som en del af Red Hats arbejde og innovation i IT-branchen taler vi med mange IT-ledere fra forskellige brancher for at få deres syn på teknik, open source, kultur og meget mere. Vi begrænser ikke vores samtaler til vores kunder! Vi stræber efter at lære os noget af ledere i forskellige brancher for at forstå deres udfordringer og se, hvordan vi i højere grad kan løse deres problemer. Med udgangspunkt i en innovativ open source-model giver vi dig et indblik i spændende samtaler og observationer fra ledere i branchen. For eksempel er Eero Arvonen,  Solution Architect hos  Asiakastieto, og vi talte for nylig med han om hans tanker om implementere nye cloud-baserede tjenester.

Eero Arvonen er Solution Architect hos den finske virksomhed Asiakastieto. Han har fået til opgave at samle alle moderselskabet Enento Groups IT-processer. Det handler om at udvikle, skabe og implementere nye cloud-baserede tjenester i de nordiske lande – et arbejde, der sker i tæt samarbejde med Red Hat. 

Kreditoplysningsselskabet Asiakastieto i Helsinki indgår i den finske koncern Enento Group, som også omfatter svenske UC samt det norske og danske varemærke Proff. I øjeblikket gennemføres der et stort konsolideringsprojekt i koncernen, hvor samtlige IT-processer gennemgås for at rendyrke og harmonisere organisationens processer. Målet er at udvikle såvel branchespecifikke og brancheoverordnede løsninger som rammeværk med udgangspunkt i Red Hat OpenShift Container Platform. Løsningerne kommer til at fremskynde koncernens overgang fra ældre monolitiske systemer til mere smidige, cloud-forberedte og container-baserede løsninger, der er baseret på åben kildekode.

– Vi er nået til et punkt, hvor vi meget hurtigt kan opskalere Red Hats OpenShift-løsninger – i princippet i realtid – og vi kan til enhver tid distribuere dem uden at forårsage driftsforstyrrelser. Derudover får vores udviklere mulighed for at blive mere produktive, siger Eero Arvonen, Solution Architect hos finske Asiakastieto.  

Eero Arvonen er ingeniør i sjæl og sind og har en god forretningssans. Takket være denne egenskab kan han bygge bro over kløften mellem forretningsområderne, og han har fået ry for at altid stræbe efter de mest effektive løsninger. De seneste fire år har han været ansat hos det finske kreditoplysningsselskab og har implementeret flere nye digitale tjenester – ikke bare inden for open banking, men også på ejendomsområdet. 

Den opgave, jeg står med i øjeblikket, har to sider. Den ene er at arbejde i forskellige projekter for at udvikle og implementere nye applikationer. Den anden er at forbedre vores processer for, hvordan vi udvikler, skaber og sammenfører nye IT-løsninger i Norden.

Men at få afstemte processer i hele den nordiske koncern er ikke så ligetil. Lige nu er den største udfordring at skabe sig et overblik over helheden og samtidig konsolidere arbejdet, så man bevarer skalerbarheden i applikationerne og udviklingen. Til sin hjælp har han Red Hat, som har leveret systemet og platformen. 

– Jeg har tæt kontakt med Red Hats arkitekter og diskuterer ofte vores løsninger og muligheder med deres arkitekter og account manager. Jeg føler, at vi har stor tillid til hinanden, hvilket giver mulighed for et meget tæt samarbejde.

Hvorfor bør man ikke gå glip af din præsentation på Red Hat Forum? 

– Jeg vil benytte lejligheden til at fortælle om en teknik, som for ganske nylig er blevet fuldt udviklet. Jeg er overbevist om, at vil bringe udviklernes produktivitet til et nyt niveau, og det føles vigtigt, at jeg fortæller om mine erfaringer. Ikke mindst til andre organisationer, der står over for de samme udfordringer som os.

Gå ikke glip af årets største begivenhed i open source-communityet: Red Hat Forum Virtual Experience Nordic & Baltic track! Vælg blandt sessioner med nogle af verdens førende open source-eksperter og Red Hat-kunder, eller se hele udsendelsen live den 3. november 2020. Tilmeld dig her!