Iniciar sesión / Registrar Cuenta

Me Red Hatilla keskustelemme monien IT-johtajien kanssa heidän näkemyksistään teknologiasta, open source -ratkaisuista, kulttuurista ja monista muista asioista. Käymme vuoropuhelua myös muiden kuin asiakkaidemme kanssa! Kuuntelemme eri toimialojen johtajia oppiaksemme ymmärtämään heidän haasteitaan sekä sitä miten voimme ratkaista entistä paremmin heidän ongelmiaan. Open Source -periaatteiden mukaisesti tuomme avoimesti esiin ajatuksiamme, jotka pohjautuvat käymiimme keskusteluihin ja toimialan johtajien tekemiin havaintoihin. Yhtenä esimerkkinä on Robert Börjesson, joka toimii ruotsalaisessa työvoimapalveluorganisaatiossa nimeltään Arbetsförmedlingen. Keskustelimme hänen kanssaan uuden teknologian käyttöönotosta.

Työvoimapalvelujen uudet pilvipalvelut ovat  elintärkeitä viranomaisen eri osastojen yhteistyölle. Uuden teknologian käyttöönotto ei kuitenkaan sujunut yhdessä yössä ja sopeutus on ajoittain ollut kivuliasta. Näin kertoo Työvoimapalvelujen product owner  Robert Börjesson. 

Robert Börjesson on CI/CD DevOps  product owner  Tukholman työvoimapalveluissa. Hän antaa kollegoineen tukea ketterälle kehitystiimille kaikissa automatisoituun toimitusketjuun liittyvissä asioissa. Kolmen viime vuoden aikana he ovat ottaneet käyttöön aivan uuden pilvipohjaisen alustan Red Hatin avustuksella.

– Kun aloitin projektini, minulla oli selkeä ajatus niistä muutoksista, joita meidän piti tehdä. Pian kävi myös selväksi, että Red Hat pystyi tarjoamaan meille tarvitsemamme ratkaisut ja tuen. He ovat tehneet oikeat toimenpiteet oikeaan aikaan ja panostaneet  meidän ja tarpeidemme ymmärtämiseen. Tämä on ollut kuin lääkärissä käymistä. Jos luotat lääkäriisi, voit olla täysin rehellinen, ja silloin saat myös kaikkein parhaat lääkkeet. Näin myös yhteistyömme Red Hatin kanssa on toiminut. 

Robert Börjesson on toiminut Työvoimapalvelujen IT-asiantuntijana vuodesta 2013 lähtien ja saanut sinä aikana syvällisen käsityksen työntekijöiden haasteista. 

– Etenkin ohjelmistokehittäjien keskuudessa on ollut turhautumista, koska heiltä on mielestään puuttunut edellytykset hoitaa työnsä hyvin. Meiltä puuttui tarvittuja digiratkaisuja, ja kehittäjien ja infrastruktuurista vastaavan osastomme välillä syntyi usein tahattomia väärinkäsityksiä. Vastaus löytyi konttiteknologiasta, joka antoi kehittäjille yleiskäsityksen infrasta tavallisimmissa kysymyksissä. 

Uuden teknologian ansiosta eri osastot ja niiden tarpeet voidaan nyt yhdistää ilman ongelmia. Muutos ei kuitenkaan tapahtunut yhdessä yössä eikä se sujunut täysin kitkattomasti.

– Käyttöönotto on tehnyt erittäin kipeää monessakin mielessä. Yllätyin siitä, miten vaikeana muutos koettiin, varsinkin kun alkuperäinen idea tuli kehitystiimeiltämme. Muutokset ovat herättäneet kysymyksiä siitä, miksi olemme olemassa ja mitä meiltä odotetaan. Kaikkien työ on muuttunut perusteellisesti, ja uudet, ajanmukaiset prosessit  ovat korvanneet vanhat. vanhojen prosessien tilalle on tullut joukko uusia ajanmukaisia prosesseja. 

Yksi avain muutosten menestyksekkääseen käyttöönottoon oli saada kaikki ymmärtämään, miksi ne tehdään ja saada vastaus kysymykseen: "what’s in it for me". 

– Olemme ottaneet käyttöön yhden asian kerrallaan, mahdollisimman pienissä osissa. Ensimmäisessä vaiheessa uudesta ympäristöstä otettiin käyttöön vain pienen pieni osa. Siten pystyimme osoittamaan, miten hyödyllinen se oli muutamille valikoiduille tiimeille. Sen jälkeen laajensimme Red Hatin rakentamia paikallisia pilviratkaisuja ja pystyimme ottamaan  mukaan useampia tiimejä. Parhaillaan meneillään olevassa kolmannessa vaiheessa siirrämme vielä lisää tiimejä sekä niiden nykyisiä järjestelmiä ja virtuaalisia palvelimia uuteen konttiympäristöön. 

Tällä hetkellä suurin osa työvoimapalvelujen kehitystiimeistä on siirtymässä uuteen alustaan, ja yhteisymmärrys kehitystiimien ja CI/CD DevOps -tiimin välillä on hyvä. 

– Nyt tiedämme onnistuneemme, sillä uusiin ratkaisuihin siirtyneet tiimit ovat erittäin tyytyväisiä Red Hatin ratkaisujen tarjoamaan vapauteen ja uusiin mahdollisuuksiin. Product ownerit  ovat saaneet lisää ymmärrystä ryhmätasolla, ja kaikkien osallisten mielestä uutta ympäristöä on helpompi käsitellä.

Onko sinulla neuvoja organisaatioille, jotka ovat tekemässä samanlaista muutosta?

– Älkää epäröikö! Epäröidessänne menetätte aikaa, ja sitä ei kannata haaskata turhaan. Toimikaa nopeasti. Prosessin aikana on tärkeää tarkistaa ja mitata tuloksia sekä ymmärtää haasteita. Haasteita tulee yllättäviltä tahoilta, mutta ei kannata uhrata voimia niiden ennakoimiseen vaan ottaa ne käsittelyyn, kun ne ovat ajankohtaisia. 

Kohta koittaa vuoden tärkein open source -yhteisön tapahtuma – Red Hat Forum Virtual Experience Nordic & Baltic track! Voit valita mieleisesi maailman parhaiden open source -asiantuntijoiden ja Red Hat -asiakkaiden esityksistä tai nähdä koko lähetyksen livenä 3. marraskuuta 2020. Ilmoittaudu tässä!