Iniciar sesión / Registrar Cuenta

John Corbishley, teamleder og produkteier på Swedbank, om det tette samarbeidet med Red Hat, hans erfaringer med å arbeide med åpen kildekode, og hvilke digitale utfordringer bankene står overfor. 

John Corbishley

Etter 16 år som produktsjef hos et av verdens største IT-selskap, forlot John Corbishley bransjen, og gikk inn i bankverden. Han startet hos Nordea, der han fikk ansvaret for deres standardiserte plattformer. I februar i fjor begynte han i jobben som produkteier og teamleder i Swedbank. 

Forandringer er et "steady state" for John Corbishley. Siden ungdommen har han vært fascinert av datamaskiner, teknologi og IT. I Swedbanks arbeid med åpen kildekode, jobber John Corbishley tett med Red Hat:   

– Når man jobber med digitale banker, må man stille høye krav til åpen kildekode. Swedbank, som andre store banker, utvikles hele tiden og vi må tilpasse oss våre kunder og deres krav. Vi har mange ulike "åpen kildekode"-produkter, og disse blir stadig flere. Vi jobber tett sammen med Red Hat i dette arbeidet, og vet vi kan stole på stabiliteten og sikkerheten i Red Hats produkter.

John Corbishley tok initiativet til å jobbe med åpen kildekode første gang i Nordea, og har erfaring med å bruke både OpenShift og Linux som operativsystem. Han mener det finnes en felles utfordring som både Swedbank og andre store banker må følge nøye med på:

– Når bankene vokser digitalt, er sikkerhet den største utfordringen. Phishing og dataangrep øker. All ny innovasjon, ideer og samarbeid må ha sikkerhet som høyeste prioritet. Man må hele tiden tilpasse seg etter truslene som dukker opp. Uansett om man jobber med åpen kildekode eller ikke, har selskapet et ansvar for å beskytte sine brukere. Dette gjelder ikke bare for banker, men for alle selskaper som jobber med digitalisering på en eller annen måte.

Samarbeidet med Red Hat

Siden Swedbank bestemte seg for å jobbe med OpeShift har Red Hat hatt en viktig rolle. John Corbishley forteller om et tett samarbeid, der de jobber i samme team og mot samme mål:

– Vi fikk opplæring og hjelp av deres utviklere til å bygge en første iterasjon av plattformen. Prosjektleder i Red Hat ledet oss gjennom den første versjonen. Nå som vi har tilegnet oss denne kunnskapen, får våre utviklere hjelp direkte fra Red Hat. Vi har en god og åpen dialog. Med Red Hat på laget har utviklingen definitivt blitt enklere.

Ikke gå glipp av årets fremste begivenhet i open source-fellesskapet - Red Hat Forum Virtual Experience Nordic & Baltic track! Se foredrag med noen av verdens beste åpen kildekode-eksperter og Red Hat-kunder. Du kan se hele arrangementet, on-demand.