Iniciar sesión / Registrar Cuenta

John Corbishley, teamchef och produktägare på Swedbank, om det nära samarbetet med Red Hat, hans egna erfarenheter av att jobba med open source och vilka utmaningar bankerna står inför digitalt.  

John Corbishley

Efter 16 år som produktchef på ett av världens största IT-bolag lämnade John Corbishley branschen för att ta sig an bankvärlden. Han hamnade först på Nordea där han ansvarade för deras standardiserade plattformar. Sen februari förra året jobbar han som produktägare och teamchef på Swedbank. 

Förändring är ett "steady state" för John Corbishley och han har ända sedan skoltiden fascinerats av datorer, teknologi och IT, inte minst tack vare den snabba utvecklingen. I Swedbanks resa med open source förlitar sig John Corbishley mycket på samarbetet med Red Hat:

- När man tar en titt inuti bankvärlden måste man ställa höga krav på open source. Swedbank, precis som alla andra stora banker, utvecklas hela tiden och vi anpassar oss ständigt efter de krav som ställs på oss från våra kunder. Vi har en stor portfölj av open source-produkter som fortsätter att växa hela tiden. Vi förlitar oss mycket på Red Hat när det kommer till att ge stöd till de produkter som vi använder. Detta för att säkerställa att vi kan använda dem på rätt sätt. Vi tror starkt på stabiliteten och säkerheten i Red Hats produkter.

Han började själv jobba hands-on med open source för första gången på Nordea och har erfarenhet från både openshift och Linux som operativsystem. Enligt John Corbishley finns det en huvudutmaning som inte bara Swedbank, utan samtliga storbanker behöver beakta noga:

- När bankerna fortsätter att växa i digitalt är säkerhet, säkerhet och åter säkerhet den största utmaningen. Fenomen som phising och cyberattacker ökar konstant. Alla nya innovationer, idéer och samarbeten måste därför göras med säkerhet som högsta prioritet. Det är dessutom ett konstant jobb att anpassa sig efter alla nya hot som dyker upp titt som tätt. Oavsett om man jobbar i open source eller inte har företagen ett ansvar att skydda slutanvändarna. Detta gäller inte bara banker, utan alla företag som jobbar med digitalisering på ett eller annat sätt.

Samarbetet med Red Hat

Sen Swedbank beslutade sig för att börja jobba med openshift har Red Hat minst sagt haft en viktig roll. Enligt John Corbishley jobbar de mycket nära och han understryker att det verkligen känns som att de jobbar i samma team och mot samma mål:

- Vi har fått utbildningar och vi har fått hjälp av deras utvecklare att bygga en första iteration av plattformen. Vi fick även hjälpa av en projektledare från Red Hat som ledde oss genom den första versionen, och nu när vi mognat får våra utvecklare stöd direkt från Red Hat. Vi har en löpande och väldigt öppen dialog och resan har definitivt blivit enklare med Red Hat på vår sida.

Missa inte den främsta händelsen i open source-communityn - Red Hat Forum Virtual Experience Nordic & Baltic track! Välj ut sessioner med några av världens främsta open source-experter och Red Hat-kunder. Du kan se hela eventet, on-demand.