Contact

Man kan desværre ikke nå frem til målet ved at trykke på en magisk knap. Cassandra Cederblad, Red Hat, fortæller om, hvor vigtigt det er at få hele ledelsesgruppen og organisationen med på forandringsrejsen. 

“Vi vil købe denne teknologi nu – med det samme! Hvordan kommer vi i gang?” Hvis du bare vidste, hvor mange gange jeg har fået det spørgsmål og svaret, at jeg vil anbefale, at de venter. 

Det svære er ikke at købe ny teknologi. Det er ikke hvem som helst, der kan købe den teknologi, der kræves, når man skal starte et projekt, men der er mange, som kan. Der er knapt så mange, som kan drive et succesrigt transformationsprojekt helt alene uden en stærk og erfaren partner ved sin side. 

Det mål, som lokker, kan være at øge digitaliseringstempoet ved at effektivisere processer og produktion eller ved hjælp af nye, moderne applikationer. Det, som mange overser, er det, som sker hen ad vejen – mellem punkt A og punkt B. Rejsen! Man kan desværre ikke nå frem til målet ved at trykke på en magisk knap.

For ja, det kan være noget af en rejse. Ikke med hensyn til teknologien og de hårde værdier. Det, der tager tid, er det, der sker blandt medarbejderne. Det er svært at vænne et menneske til nye processer, til en ny kultur, hvis vedkommende ikke er med på noderne. Virksomheder, der ikke har fået organisationen med på vognen, har en tendens til at løbe meget langsommere gennem IT-projekter. 

CEO, CIO, CTO – saml din ledelsesgruppe

På eventet Red Hat Forum år 2019 bad en af talerne alle i publikum om at rejse sig op og skifte plads med en anden. Derefter fortsatte hun forelæsningen. Ti minutter senere holdt hun pause igen. “Helt ærligt, blev I irriteret?” Næsten alle rakte hånden op. Hvis vi bliver så frustrerede over at være nødt til at skifte plads, hvordan kan man så forvente sig, at vi uden nogen som helst problemer skal være i stand til at håndtere systemer, arbejdsformer og processer? 

En stærk ledelse er nødt til at være tilstede i løbet af en transformation. Som CEO, CIO eller CTO er du nødt til at sørge for, at I har optjent tillid, inden I går i gang med et projekt som dette. Det gælder både internt i ledelsesgruppen og ude i virksomheden. Indled rejsen med at sikre, at hele ledelsesgruppen er enig i oplægget og følger samme linje.

Få medarbejderne til at få tillid til dig, inden du går ud og peger med hele hånden. Vær engageret i dem og deres arbejde, så bliver de mere positivt indstillede over for den forandring, du derefter beder dem om at engagere sig i. 

Tag deres bekymringer, spørgsmål og måske endda stivsind alvorligt. Undervurder ikke stemningens betydning for, at du i det lange løb kan beholde og tiltrække kulturbærere og nøglepersoner. Kommuniker! Afhold informationsmøder og sammensæt mindre, interne grupper, som hjælper jer med forsigtigt, men bestemt, at føre organisationen fremad gennem projektet. 

Find jeres trygge co-pilot

Find en partner, som hjælper jer under hele forløbet – fra planlægning til implementering. Som skubber jer fremad – også bagefter. Led efter nogen, som lever og ånder for open source – nogen, som har en løbende dialog med de seksten millioner udviklere, der udgør open source-communityet. 

Evaluer din fremtidige leverandør ud fra tre aspekter: kultur, teknologi og processer. Og det gælder både det, I selv har brug for hjælp med og det, der definerer en god partner. 

Find dem, der er konstant sultne, dem, der aldrig kan få nok. Red Hat lever for at forankre fremtiden i nutiden, når tiden er inde. Vi overvåger de teknologier og projekter, som vi tror – og ved – at I får brug for om tre, fem og ti år. Vi tester dem, sørger for at de er sikre og klar til jer, når I er klar til dem.


About the author

Med syv år i IT-branchen har Cassandra Cederblad, Mid Market Sales Representative hos Red Hat, på nærmeste hold set og støttet den digitale transformation, som nordiske virksomheder, organisationer og offentlige virksomheder færdes igennem. Med en stærk drivkraft for at skabe en reel forretningsværdi for sine kunder – og et tydeligt fokus på konsulenthjælp – præsenterer hun open source for nordiske aktører.

Read full bio
Red Hat logoLinkedInYouTubeFacebookTwitter

Produits

Outils

Essayer, acheter et vendre

Communication

À propos de Red Hat

Premier éditeur mondial de solutions Open Source pour les entreprises, nous fournissons des technologies Linux, cloud, de conteneurs et Kubernetes. Nous proposons des solutions stables qui aident les entreprises à jongler avec les divers environnements et plateformes, du cœur du datacenter à la périphérie du réseau.

Inscrivez-vous à la newsletter Red Hat Shares.

S'inscrire maintenant

Sélectionner une langue