Ved Jyväskylä University of Applied Sciences (JAMK) i Finland går det 8 500 studenter. De tar en utdanning som møter behovene og etterspørselen i dagens arbeidsmarked.

Det er svært nyttig for både studenter og arbeidsmarkedet i regionen, at utdanningen ved universitetet samsvarer med behovene i arbeidsmarkedet. University of Applied Sciences (JAMK) har et godt samarbeid med lokale selskaper og organisasjoner. 86 prosent av dataingeniørstudentene ved universitetet får jobb kort tid etter at de er ferdig med studiet. Ansatte ved fakultetet JAMK følger nøye med på hvilke krav til kvalifikasjoner som stilles til framtidens dataingeniører, og løsninger basert på åpen kildekode vil være svært viktig i tiden fremover.

I den finske byen Jyväskylä er det flere framgangsrike selskaper som tilbyr jobber i IKT-sektoren. En av de største er Kela, en statlig etat, med ansvar for folketrygd, kontantstøtte, studielån og pensjon. Mange programvare- og konsulenthus har også etablert nye kontorer i Jyväskylä de siste årene. Mange av disse selskapene søker etter ansatte som behersker Red Hats teknologi.

Hvordan møte den ansattes behov?

“En gjennomførbar idé kommer ofte ut fra et behov”, sier Teemu Pölkki, foreleser ved JAMK. Kela hadde et behov for flere ansatte som kunne bruke Red Hat OpenShift teknologi. Kunne Kela få dataingeniører som kunne Red Hat OpenShift fra JAMK? Kela hadde hørt om The Red Hat Academy program og tipset universitetet om dette. 

Ifølge Teemu Pölkki var det en enkel prosess for JAMK og bli en del av Red Hat Academy programmet. Programmets støttefunksjon og klare onboarding-instruksjoner gjorde det enkelt å komme i gang. Det var tydelig hva som var forventet av JAMK, og hva universitetet fikk når det ble en del av programmet.  

Målet er å fremme samarbeid med næringslivet i fremtiden, og å skape lignende studieprogram for å tilpasse utdanningen etter behovene i arbeidsmarkedet. Hvert år ønsker  JAMK og få med fem til ti selskaper og dataingeniørstudenter på lignende prosjekter. 

De første studentene har fullført kurs gjennom The Red Hat Academy 

Sasu Salonen og Mika Tonteri, er to dataingeniørstudenter ved JAMK. De ble valgt ut til å gjennomføre kursene til The Red Hat Academy programmet. Studentene ble valgt fordi de var svært motiverte, og en studiemodul ble skreddersydd for studentene. I tillegg inkluderte programmet ett internship hos Kela og en mulighet til å skrive en oppgave i samarbeid med etaten.

Tonteri og Salonen bestemte seg for å lage en applikasjon som fungerer på REST interfaces på Red Hat OpenShift.

I prosjektet har Salonen ansvar for front-end, og Tonteri ansvaret for back-end. Applikasjonen vil legges ut på Red Hat OpenShift platform. Målet er at Salonen og Tonteri skal fortsette å arbeide hos Kela etter at de er ferdig utdannet ved Jyväskylä University of Applied Sciences.

På spørsmål om hva de syntes om kursene til The Red Hat Academy, dukket det opp noen interessante temaer og tekniske utfordringer. 

Etter hvert som Salonen lærte mer om Red Hat og åpen kildekode, ble han spesielt interessert i Java EE. Tonteri fullførte systemadministrasjon sporet og fant ut at DevOps-ferdighetene var de mest nyttige. Begge studentene hadde utfordringer med noen virtuelle miljøer, men da de dykket dypere inn i temaet, klarte de å løse utfordringene.

image

Mika Tonteri, Teemu Pölkki,  Sasu Salonen

Les mer om Red Hat Academy på vår nettside.

Les alle blogginnlegg på svensk/finsk/dansk/norsk her


About the author

Leila Heijola is a Program Marketing Manager based in Finland.

Read full bioIcon-Red_Hat-Directional-A-Black-RGB