Abonnez-vous à notre blog

Andrew Woodward, CTO i Cambio, om kravene til helsetjenesten, hvorfor han mener åpen kildekode er et viktig grunnlag for digitale helsetjenester og hvilke utfordringer de svenske regionene står overfor i dag.  Andrew Woodward

Helsevesenet i Sverige står overfor store utfordringer framover. Andrew Woodward, CTO i Cambio, er overbevist om at de økte kravene til digital e-helse vil legge et stort press på Sveriges ulike regioner. Ifølge Andrew vil de største utfordringene være optimalisering av prosesser, ressursutnyttelse og å møte pasientens forventninger om økt tilgjengelighet:

– I dag ser vi flere utfordringer knyttet til dette. Et eksempel er de ulike delene av helsekjeden; diagnose, behandling og rehabilitering. Hvis disse delene effektiviseres, kan det bidra til å minske helsekøene. Behandlingsprosesser henger tett sammen med organisatoriske grenser, noe som stiller høye krav til informasjonsflyt mellom divergerende systemer.

Det som gjør situasjonen enda mer utfordrende er demografiske endringer. Med en økning i antall eldre, som ikke tilsvarer de tilgjengelige ressursene. 

Vi må finne nye metoder

Ifølge Andrew er det viktig at de svenske regionene finner nye metoder for å møte forventningene. Man må ikke bli sittende fast i samme spor. Her gjør Cambio en forskjell.

–  Vi ser et stort potensiale i å transformere helsetjenesten sammen med regionene. Vi tilbyr verktøy for å håndtere data med strukturert informatikk, et grunnlag for kunnskap og innsikt, utvikling av kontinuerlige forbedringer og samhandlingsmønstre, i tillegg til mye annet. Dette er hjelpemidler som bidrar til at regionene kan møte de fremtidige behovene i befolkning. Blant annet kan regionene selv bruke Cambios systemløsninger til å utvikle egne løsninger, som gjør avstanden mellom virksomhet og levering kortere.

I dag samarbeider Cambio med Red Hat, som ifølge Andrew er en viktig faktor for å gjøre Cambios arbeid mulig. Samarbeidet påvirker ikke bare den eksisterende produktlinjen, men fokuserer også mye på fremtidige løsninger. Der kan åpen kildekode spille en nøkkelrolle.

– Det er viktig å huske at vi jobber med å bygge systemer for digital helse. Vi prøver å levere mange forskjellige tredjepartsløsninger, der Red Hat er en betydningsfull partner og åpen kildekode en viktig byggestein.

En overgangen til containerplattformer, er det nødvendig eller handler det om forebyggende tiltak?

– Ingen av delene. Det handler om å møte de høye forventningene fra de ulike interessegruppene som eksisterer. Først og fremst pasienter og brukere av digitale tjenester. Forventningene øker dels for bedre helsetjenester, og dels for tilgjengelige tjenester, som skal være i stand til å møte behovene som eksisterer på flere ulike måter, ikke bare gjennom fysiske besøk, papirpost og telefon. Regjeringens høye krav til digitaliseringsmål stiller minst like høye krav til regionene. Vi må hjelpe våre kunder slik at de kan oppfylle disse kravene. Å være i stand til å levere relevante og skalerbare programvareløsninger, oftere, med mindre innvirkning på daglig drift, er en avgjørende faktor og vårt mål. Containerplattformer og arkitektoniske mønstre for mikrotjenester er viktige verktøy for å nå dette målet.


Parcourir par canal

automation icon

Automatisation

Les dernières actualités en matière de plateforme d'automatisation qui couvre la technologie, les équipes et les environnements

AI icon

Intelligence artificielle

Actualité sur les plateformes qui permettent aux clients d'exécuter des charges de travail d'IA sur tout type d'environnement

cloud services icon

Services cloud

En savoir plus sur notre gamme de services cloud gérés

security icon

Sécurité

Les dernières actualités sur la façon dont nous réduisons les risques dans tous les environnements et technologies

edge icon

Edge computing

Actualité sur les plateformes qui simplifient les opérations en périphérie

Infrastructure icon

Infrastructure

Les dernières nouveautés sur la plateforme Linux d'entreprise leader au monde

application development icon

Applications

À l’intérieur de nos solutions aux défis d’application les plus difficiles

Original series icon

Programmes originaux

Histoires passionnantes de créateurs et de leaders de technologies d'entreprise