Abonnez-vous à notre blog

Edge computing går kort fortalt ud på, at man flytter databehandling fra en cloud-server ud på de anvendte enheder – altså ude ved slutpunkter såsom en enhed eller en sensor.

Ved at anbringe computing-tjenester tættere på disse lokationer, kan brugere drage fordel af hurtigere, mere driftssikre tjenester, og virksomheder kan drage fordel af fleksibiliteten og agiliteten ved den åbne hybrid cloud.

Udfordringer ved edge computing

Med den hastige vækst af enheder og tjenester på steder med edge computing er der dog en stigende mængde opgaver at håndtere uden for det traditionelle driftsområde. Platforme udvides et pænt stykke ud over datacenteret, enheder mangedobles og spredes over enorme områder og on-demand-applikationer og tjenester kører på betydeligt forskellige og fjerne lokationer.

Dette IT-landskab i udvikling medfører nye udfordringer for organisationer, herunder:

  • Sikring af, at de har kompetencer til at adressere krav til en edge-infrastruktur i udvikling.
  • Opbygning af kapacitet, der kan reagere med minimal menneskelig interaktion på en mere sikker og pålidelig måde.
  • Effektiv skalering "ved kanten" (the edge) med et konstant stigende antal enheder og slutpunkter at tænke på.

Selvom der er svære udfordringer i sigte, kan mange af dem naturligvis mildnes med edge automation.

[Relateret læsning: Top considerations for building a modern edge infrastructure]

Fordele ved edge automation

Automatisering af aktiviteter "på kanten" kan reducere en stor del af den kompleksitet, der stammer fra udvidelse af en hybrid cloud-infrastruktur, så du bedre kan få gavn af de fordele, som edge computing giver.

Edge automation kan hjælpe din organisation med at:

  • Øge skalerbarheden ved at anvende konfigurationer mere konsekvent på tværs af jeres infrastruktur og administrere edge-enheder mere effektivt.
  • Booste agilitet ved at indrette sig efter skiftende kundebehov og kun bruge edge-ressourcer efter behov.
  • Fokusere på sikkerhed og beskyttelse af fjernbetjente enheder ved automatisk at køre opdateringer, programrettelser og påkrævet vedligehold uden at skulle sende en tekniker til lokationen.
  • Reducere nedetid ved at forenkle netværksadministration og mindske risikoen for menneskelige fejl.
  • Forbedre effektivitet ved at øge ydeevne med automatiseret analyse, overvågning og alarmering.

Syv eksempler på edge automation

Her følger en række branchespecifikke use cases og eksempler, der påviser værdien ved edge automation.

1. Transportindustrien

Ved at automatisere komplekse manuelle konfigurationsprocesser kan transportvirksomheder effektivt udrulle software og programopdateringer til tog, fly og andre køretøjer med væsentlig mindre menneskelig indgriben. Dette kan spare tid og være med til at eliminere manuelle konfigurationsfejl og derved frigøre teams til at arbejde på mere strategiske og værdifulde projekter.

Sammenlignet med en manuel tilgang er automatisering af enhedsinstallation og administration generelt mere sikker og mere pålidelig.

2. Detailhandel

Det kan være en kompliceret affære at etablere en ny butik og få butikkens digitale tjenester online, som involverer konfigurationshåndtering af netværksenheder, konfigurationsaudit og opsætning af computing-ressourcer på tværs af butikken. Og når først butikken er klar og åben for offentligheden, skifter IT-fokus fra hastighed og skalerbarhed til konsistens og driftssikkerhed.

Edge automation giver detailbutikker muligheden for at opsætte og vedligeholde nye enheder hurtigere og mere konsistent, mens manuelle konfigurations- og opdateringsfejl reduceres.

3. Industry 4.0

Alle lige fra olie- og gasraffinaderier til intelligente fabrikker til forsyningskæder oplever Industry 4.0 integrationen af teknologier som IoT (internet of things), cloud computing, analytics og kunstig intelligens/machine learning (AI/ML) i industrielle produktionsfaciliteter og på tværs af drift og aktiviteter.

Et eksempel på værdien ved edge automation i Industry 4.0 kan findes på produktionsgulvet. Her kan edge automation understøttet af visualiseringsalgoritmer hjælpe med at registrere fejl i producerede komponenter på samlebåndet. Det kan også hjælpe med at forbedre sikkerheden ved fabriksdrift ved at identificere og alarmere om farlige forhold eller ikke tilladte handlinger.

[Relateret læsning: Automating the last mile: Ensuring consistency and scalability at the edge]

4. Telekommunikation, medier og underholdning

De mange fordele, som edge automation kan tilbyde tjenesteudbydere, er utallige, og inkluderer tydelige forbedringer til kundeoplevelsen.

Edge automation kan f.eks. konvertere de data, som edge-enheder producerer, til værdifulde indsigter, der kan bruges til at forbedre kundeoplevelsen såsom automatisk løsning af forbindelsesproblemer.

Leveringen af nye tjenester kan desuden strømlines med edge automation. Tjenesteudbydere kan sende en enhed hjem til en kunde eller til et kontor uden behov for en tekniker på stedet. Automatisering af leveringen af tjenester ikke kun forbedrer kundeoplevelsen, det skaber også en mere effektiv vedligeholdelsesproces af netværket med mulighed for at reducere omkostninger.

5. Finansielle ydelser og forsikring

Kunder kræver i dag flere personligt tilpassede finansielle ydelser og værktøjer, som kan tilgås stort set overalt herunder fra kunders mobilenheder.

Hvis en bank f.eks. lancerer et selvbetjeningsværktøj for at hjælpe sine kunder med at finde det rette tilbud – f.eks. en ny forsikringspakke, et lån eller et kreditkort – kan edge automation hjælpe banken med at skalere den nye ydelse og samtidig automatisk overholde strenge branchestandarder uden at gå på kompromis med kundeoplevelsen. 

Edge automation kan hjælpe med at levere den hastighed og adgang, kunder ønsker, med den pålidelighed og skalerbarhed, som udbydere af finansielle tjenester har brug for.

6. Intelligente byer

Mange byer er begyndt at bruge edge-teknologier som IoT og AI/ML til at forbedre tjenester og øge effektiviteten og samtidig holde øje med og reagere på problemer, der kan påvirke den offentlige sikkerhed, borgernes tilfredshed og miljømæssig bæredygtighed.

Tidligere projekter med intelligente byer var begrænset af teknologien, men udrulningen af 5G-netværk (og nye kommunikationsteknologier) ikke kun øger datahastigheden, men gør det også muligt at tilslutte flere enheder. For at skalere mulighederne mere effektivt har intelligente byer brug for at automatisere edge-aktiviteter, herunder dataindsamling, behandling. overvågning og alarmering.

7. Sundhedsydelser

Sundhedsvæsenet er for længst begyndt at bevæge sig væk fra hospitaler og i stedet mod muligheder for fjernbehandling, såsom videokonsultationer, klinikker, enkeltstående vaccinationscentre og lægehuse. Teknologier er udviklet og har bredt sig hurtigt for at understøtte disse nye muligheder. Klinisk beslutningstagning kan også forbedres og tilpasses den enkelte baseret på patientdata, der genereres fra wearables og en række andre medicinske udstyrsenheder.

Ved hjælp af automation, edge computing og analytics kan læger og sundhedspersonale effektivt konvertere denne strøm af nye data til værdifulde indsigter for at hjælpe med at forbedre patientresultater og samtidig tilføre både økonomisk og driftsmæssig værdi.

Red Hat Edge

Moderne computing-platforme drevet af Red Hat Edge kan hjælpe organisationer med at udvide deres open hybrid cloud til the edge. Red Hat Edge repræsenter Red Hats kollektive drivkraft til at integrere edge computing på tværs af open hybrid cloud. Red Hats store og voksende økosystem af partnere og åbne metoder giver organisationer den fleksibilitet, der skal bruges til at bygge platforme, der kan reagere på hastigt ændrende markedsbetingelser og skabe differentierede tilbud.

Red Hat Edge består af en portefølje af betroet enterprise open source software – herunder Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Ansible Automation Platform med flere – som kan hjælpe med at implementere en laginddelt sikkerheds tilgang, som giver bedre risikostyring på stedet, i skyen og "på kanten". 

Ved hjælp af Red Hat Edge-teknologier kan kunder bruge Red Hats portefølje af open source-platforme og virksomhedens omfattende økosystem af partnere til at skabe fleksible løsninger til at:

  • Levere en mere sikkerhedsfokuseret og skalerbar moderne infrastruktur fra edge til core til cloud.
  • Løse udfordringer ved edge computing og understøtte innovative use cases.
  • Undgå lock-in-effekter og bygge en mere bæredygtig platform.
  • Bygge en agil edge-platform, der kan tilpasses efter skiftende markedskrav.
  • Tilpasse sig efter markedsforhold og udvikle konkurrencedygtige differentiatorer.

Download Automation at the edge: 7 industry use cases and examples


À propos de l'auteur

Deb Richardson joined Red Hat in 2021 and is a Senior Content Strategist, primarily working on the Red Hat Blog.

Read full bio

Parcourir par canal

automation icon

Automatisation

Les dernières actualités en matière de plateforme d'automatisation qui couvre la technologie, les équipes et les environnements

AI icon

Intelligence artificielle

Actualité sur les plateformes qui permettent aux clients d'exécuter des charges de travail d'IA sur tout type d'environnement

cloud services icon

Services cloud

En savoir plus sur notre gamme de services cloud gérés

security icon

Sécurité

Les dernières actualités sur la façon dont nous réduisons les risques dans tous les environnements et technologies

edge icon

Edge computing

Actualité sur les plateformes qui simplifient les opérations en périphérie

Infrastructure icon

Infrastructure

Les dernières nouveautés sur la plateforme Linux d'entreprise leader au monde

application development icon

Applications

À l’intérieur de nos solutions aux défis d’application les plus difficiles

Original series icon

Programmes originaux

Histoires passionnantes de créateurs et de leaders de technologies d'entreprise