Iscriviti al nostro blog

Uten en klart definert, langsiktig plan med sterkt fokus på informasjonssikkerhet, kan ikke de svenske fylkene møte den digital utvikling på en optimal måte, mener Leif Tüll, administrerende direktør i CGM.  Leif Tüll

Leif Tüll er administrerende direktør i CGM Sweden, CompuGroup Medical, et internasjonalt konsern innen e-helse med 5600 ansatte i 18 land - og kunder i 56 land. Før han tiltrådte i sin nåværende stilling for snart to år siden, hadde han ledende roller i Philips Healthcare, Mawell og Aleris. Han har også en solid bakgrunn som ledelseskonsulent, der han som selvstendig næringsdrivende jobbet med blant andre Apoteket Farmaci og Praktikertjänst. Han har også for Acando og PwCs paraplyer.

Vi ringte Leif for å snakke om fremtidens digitale fylker. Et viktig spørsmål for de svenske fylkene er hvordan de kan skape forutsetninger for å møte den raske utviklingen, sier Leif:

– I en årrekke har det blitt bygget opp et stort antall komplekse miljøer med flere forskjellige systemer. I dag er det behov for å rydde opp og lage en felles plattform. Utviklingen i apper og digitale tjenester for befolkningen - kombinert med høy sikkerhet og GDPR-håndtering - skaper en tydelig sense of urgency. Samtidig føler mange at det er vanskelig å få den teknologisk utvikling til å skje. Det er utfordrende å gå fra proof of concept til gjennomføring, noe som betyr at mange IT-endringer mislykkes. 

Åpen kildekode vil spille en viktig rolle i fremtidens helsevesen

Fremtiden er lys for helsevesenet, sier Leif, og understreker at den digitale transformasjonen både hever kvaliteten på helse og omsorg og øker produktiviteten. Det fører til økt effektivitet. Ansatte i helsevesenet får et forbedret arbeidsmiljø gjennom enklere, tryggere prosesser for det praktiske arbeidet, så vel som for beslutningstaking. Pasienter får mulighet til å delta og ta ansvar gjennom bedre pasientreiser. Men en del endringer kreves for at fylkene skal lykkes med transformasjonen.

– Fylkene må lage en digitaliseringsstrategi for å muliggjøre innovasjon. For å komme dit må det utarbeides en langsiktig plan. Mitt råd er å starte med helheten. Sikre et økobasert miljø som setter informasjonssikkerhet først. Miljøet må være fleksibelt for å gi rom for utvikling og innovasjon, sier han og fortsetter:

– Jeg tror at åpen kildekode vil spille en viktig rolle for neste generasjons helse- og omsorgstjenester, men det er viktig å velge en leverandør som tenker framover. Man må sikret at man får rett support av en aktøren som tenker langsiktig, framtidsrettet, sikkert og bærekraftig. 

CGMs nye investering - G3

CGM har investert i en helt ny plattform, G3. Plattformen fungerer som en base for en rekke applikasjoner, noe som skaper mulighet for et sammenhengende system. Dette er det eneste journalsystemet på markedet "som ikke er bygget på en tjue, tretti år gammel teknologi", sier Leif:

– G3 er kun basert på den nyeste arkitekturen og teknologien. Det er dette det handler om; Å imøtekomme ønsker og krav fra våre nåværende og fremtidige kunder, og gi dem løsninger som muliggjør deres digitale reise.

CGM har lagt ekstra vekt på å støtte de spesifikke, nasjonale retningslinjene og forskriftene som svenske regioner må overholde.

– I tillegg til vår globale disposisjon - som gir oss et enormt fortrinn når det gjelder kunnskapsutveksling - har vi over tretti års erfaring med svensk helsevesen, fra vår utvikling i Sverige. I fremtiden finnes det mange muligheter, men også utfordringer vi må jobbe med. Vi vet at vi ikke alltid er best egnet for alle moduler og funksjoner. Derfor investerer vi i et åpent økosystem som ikke diskriminerer andre løsninger, noe som betyr at alle systemene har tilgang til de samme dataene.


Ricerca per canale

automation icon

Automazione

Le ultime novità sulla piattaforma di automazione che riguardano la tecnologia, i team e gli ambienti

AI icon

Intelligenza artificiale

Aggiornamenti sulle piattaforme che consentono alle aziende di eseguire carichi di lavoro IA ovunque

cloud services icon

Servizi cloud

Maggiori informazioni sul nostro portafoglio di servizi cloud gestiti

security icon

Sicurezza

Le ultime novità sulle nostre soluzioni per ridurre i rischi nelle tecnologie e negli ambienti

edge icon

Edge computing

Aggiornamenti sulle piattaforme che semplificano l'operatività edge

Infrastructure icon

Infrastruttura

Le ultime novità sulla piattaforma Linux aziendale leader a livello mondiale

application development icon

Applicazioni

Approfondimenti sulle nostre soluzioni alle sfide applicative più difficili

Original series icon

Serie originali

Raccontiamo le interessanti storie di leader e creatori di tecnologie pensate per le aziende