Contattaci

Det går inte att transportera sig till målet genom att trycka på en magisk knapp, tyvärr. Cassandra Cederblad, Red Hat, om vikten av att få med sig hela ledningsgruppen och organisationen på förändringsresan. 

“Vi vill köpa in den här teknologin nu, direkt! Hur kommer vi igång?”. Om du visste hur många gånger jag har hört det, och svarat att jag rekommenderar att de väntar. 

Att köpa in ny teknologi är inte det svåra. Vem som helst kan inte köpa in den teknik som krävs för att starta ett projekt, men många kan. Färre kan driva ett framgångsrikt transformationsprojekt helt solo, utan en stark och erfaren partner vid sin sida. 

Målet som hägrar kan vara att öka digitaliseringstakten genom att effektivisera processer och produktion eller med hjälp av nya, moderna applikationer. Vad många missar är det som händer längs vägen, mellan punkt A och punkt B. Resan! Det går inte att transportera sig till målet genom att trycka på en magisk knapp, tyvärr.

För ja, en resa kan det vara. Inte när det gäller tekniken och de hårda värdena. Det som tar tid är det som händer hos medarbetarna. Det är svårt att ställa om en människa till nya processer, till en ny kultur, om han eller hon inte är med på noterna. Verksamheter som inte har fått med sig organisationen tenderar att springa mycket långsammare genom IT-projekt. 

Vd, CIO, CTO - samla din ledningsgrupp

På eventet Red Hat Forum år 2019 bad en av talarna alla i publiken att resa sig upp och byta plats med någon annan. Hon fortsatte föreläsningen. Tio minuter senare pausade hon igen. “Helt ärligt, blev ni irriterade?”. Nästan alla räckte upp handen. Om vi blir så frustrerade av att behöva byta plats, hur kan vi då förväntas hantera system, arbetssätt och processer lättvindigt? 

Ett starkt ledarskap måste vara närvarande under en transformation. Du som vd, CIO eller CTO måste bygga ett förtroendekapital inför detta. Det gäller både inom ledningsgrupp och ute i verksamheten. Börja resan med att säkerställa att hela ledningsgruppen är med på upplägget och håller samma linje.

Få medarbetarna att känna tillit till dig innan du går ut och pekar med hela handen. Engagera dig i dem, så kommer de att vara mer positivt inställda till förändringen du sedan ber dem engagera sig i. 

Ta deras oro, frågor och kanske till och med motsträvighet på allvar. Underskatta inte stämningens betydelse för att, i förlängningen, behålla och attrahera kulturbärare och nyckelpersoner. Kommunicera! Sätt upp informationsmöten och bygg mindre, interna grupper som hjälper er att varsamt men bestämt föra organisationen framåt genom projektet. 

Hitta er trygga co-pilot

Hitta en partner som hjälper er längs hela vägen, från planering till implementering. Som puffar er framåt även efteråt. Leta efter någon som kan och lever open source; som håller löpande dialog med de sexton miljoner utvecklare som utgör open source-communityn. 

Utvärdera din framtida leverantör utifrån tre aspekter: kultur, teknologi och processer. Det är både vad ni själva kommer att behöva stöttning med och vad som definierar en god partner. 

Hitta de konstant hungriga, de som aldrig nöjer sig. Red Hat lever för att förankra framtiden i nutiden, när det är dags. Vi bevakar de teknologier och projekt som vi tror - och vet - att ni kommer att behöva om tre, fem och tio år. Vi testar dem, ser till att de är säkra och redo för er, när ni är redo för dem.


About the author

Med sju år i IT-branschen har Cassandra Cederblad, Mid Market Sales Representative, Red Hat, på nära håll sett och stöttat den digitala transformation nordiska företag, organisationer och offentliga verksamheter färdas genom. Med en stark drivkraft för att skapa reellt affärsvärde för sina kunder, och ett tydligt fokus på konsultativt stöd, introducerar hon open source för nordiska aktörer.

Read full bio
Red Hat logoLinkedInYouTubeFacebookTwitter

Prodotti

Strumenti

Prova, acquista, vendi

Comunica

Informazioni su Red Hat

Red Hat è leader mondiale nella fornitura di soluzioni open source per le aziende, tra cui Linux, Kubernetes, container e soluzioni cloud. Le nostre soluzioni open source, rese sicure per un uso aziendale, consentono di operare su più piattaforme e ambienti, dal datacenter centrale all'edge della rete.

Ricevi la nostra newsletter, Red Hat Shares

Iscriviti subito

Seleziona la tua lingua