レッドハット、山田洋行とLinuxアプリケーション開発を含むISVアライアンスを締結

最新OSに対応、ビジネスLinuxの普及へ向け、 タイムリーなアプリケーションソリューションを強化

レッドハット株式会社(東京都千代田区 平野正信社長)はWebソリューション・プロバイダーの株式会社山田洋行(本社:東京都港区 代表取締役社長:山田正志)とLinux OSの特長を活かし、よりビジネス分野への普及、拡販を目指し、開発を含むISVアライアンスを締結したことを本日、明らかにした。

しかしながら、現状、その上で稼働するアプリケーション開発のサイクルとに差異が生じ、タイムリーなソリューションの提供という観点から、Linuxの利点を活かせず、ビジネス市場への普及を阻んでいた。

今回バンドルされる試用版は期間による制限が設けられている以外は、製品版と同等の機能を有する。正規ユーザとしての使用にあたっては株式会社山田洋行より配布される「ライセンスキー」を取得することにより可能となるため、導入が容易になると同時に、パッケージ購入時より、新しいLinuxの機能を、ビジネスレベルで具体的に利用できることになる。

新製品「BoostWeb」の主な特徴
* INA(Intelligent Network Acceleration)によりハイパフォーマンス
HTTPトラフィックを1/2から1/7位まで圧縮することができる為、Webページの表示スピードを2倍から4倍位まで高速化することが出来ます。又回線上を流れるデータ量がそれだけ少なくなる為により多くのデータ負荷に対してパフォーマンスを維持することが出来ます。
* インストレーションが簡単(サーバーのDNSのみ変更)
クライアントの変更は、一切ありません。DNSのIPアドレスをBoostWebの載っているサーバーのIPアドレスに変更するだけで稼動します。
* 広いプラットフォームで稼動
Unix, Linux, Windows NT/2000等の広いOSの上で稼動します。又、ハイエンド・キャッシュ・プロキシ、スイッチ、バンド幅制御機器との共存も可能です。
標準価格: 160万円より (1CPUライセンス)
動作環境:サーバー
Red Hat Linux 7.1
Solaris 2.5 Sparc +
Solaris 2.6 Intel +
Microsoft Windows NT 4.0
Microsoft Windows 2000
HP-UX 10.20 +
FreeBSD 3.0 +
AIX 4.2 +
動作環境:クライアント
Netscape
4.06, 4.07, 4.5, 4.6, 4.61, 4.7
Internet Explorer
4.0, 5.0
* この製品は、基本的にCD-ROMで提供されます。
■ 株式会社山田洋行について
株式会社山田洋行は、防衛関連のマーケットを基盤に海外の優秀なベンダーとのパートナーシップを結び、セキュリティ関連のソフトウェアの販売、コンサルティング事業を推進しています。
特にコンピュータワクチンのF-secure社(本社:フィンランド)のセキュリティ製品を日本国内で販売し、高い評価を得てきました。
本日、ITビジネス関連での新製品を発表し、今後もITマーケットの製品をを企画中です。

約150名  海外拠点 5ヶ所

■ BoostWorks社について
1989年にフランスにて設立され、主にバンド幅やアプリケーションのパフォーマンスの問題に対してスピードを速くする製品を開発してきました。
2000年2月にBoostWorks社がカリフォルニアのサンフランシスコに世界営業展開上の販売、マーケティング会社を設立しました。
URL: www.boostworks.com
■Red Hat, Inc./レッドハット株式会社
レッドハット( Nasdaq:RHAT )は、オープンソースプラットフォームの利点をもとに構築されたソリューションの開発、配布、管理におけるリーダーである。これらのソリューションは、メインフレームに至る機器に対するオープンソースプロダクトプラットフォーム、エンド・ツー・エンドの完全なプロフェッショナルサービス、そしてこのプロダクトとサービスを配布、管理するためのインターネットベースのバックボーンとして「Red Hat Network」を含んでいる。
レッドハットのオープンソースプラットフォームは数々の受賞に輝くRed Hat Linuxサーバ・オペレーティングシステムに加えて、インターチェンジ・eコマース・プラットフォーム、Stronghold Secure Webサーバやクレジットカード認証ソフトウェア、ハイ・アベイラビリティ・サーバ、組込開発用GNUベースの開発ツール、組込ランタイムLinux、eCosそしてRedBootのようなソリューションを包含している。

Red Hat Network はオープンソースベースのソリューションをより高い費用対効果や信頼性に維持に向けて、オープンソース製品、サービス、サポート及び関連情報をオンライン・リアルタイムで展開するための、レッドハット独自の管理技術を提供している。

レッドハットが提供する製品、サポート、トレーニングおよびサービスを、日本国内の顧客に提供している。なお、レッドハットの製品やサービスはWebサイトwww.jp.redhat.comで紹介されている。

レッドハット株式会社は、米国ノース・カロライナ州ラーレーに本社をおく、 エンタープライズLinuxの世界的なディストリビューション Red Hat,Inc.の日本法人です。 オープンソースを基盤として、組込み系からエンタープライズサーバまで対応する普遍的なプラットフォームとサービスを提供しています。

LINUXは米国及びその他の国におけるLinus Torvaldsの登録商標です。RED HATとShadowman logoは米国およびそのほかの国において登録されたRed Hat, Inc. の商標です。 その他、記載されている会社及び製品の名称は、各社の商標または登録商標です。

レッドハット株式会社
マーケティング本部 広報担当:
テーグ 律子 rtague@redhat.com
TEL:03-5798-8552
FAX:03-5798-8599

営業担当: お問い合わせフォーム
TEL:03-5798-8520 FAX:03-5798-8599

Red Hat is the world’s leading provider of open source software solutions, using a community-powered approach to reliable and high-performing cloud, Linux, middleware, storage and virtualization technologies. Red Hat also offers award-winning support, training, and consulting services. As the connective hub in a global network of enterprises, partners, and open source communities, Red Hat helps create relevant, innovative technologies that liberate resources for growth and prepare customers for the future of IT. Learn more at http://www.redhat.com.

Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to delays or reductions in information technology spending; the effects of industry consolidation; the ability of the Company to compete effectively; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; risks related to data and information security vulnerabilities; ineffective management of, and control over, the Company’s growth and international operations; fluctuations in exchange rates; and changes in and a dependence on key personnel, as well as other factors contained in our most recent Quarterly Report on Form 10-Q (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission’s website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions "Risk Factors" and "Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations". In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company’s views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company’s views as of any date subsequent to the date of this press release.