Subscribe to our blog

JAMK eli Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa 8500 opiskelijalle korkealaatuista opetusta, jonka halutaan vastaavan hyvin työmarkkinoiden tarpeeseen. 

On eduksi sekä opiskelijoille ja alueen työpaikoille, että tekijät ja tehtävät tekevät yhteistyötä. JAMKilla on hyvät suhteet paikallisiin yrityksiin ja organisaatioihin, ja JAMKin tietojenkäsittelyn opiskelijoista 86 % työllistyykin suoraan koulunpenkiltä. JAMKin ja sen henkilöstön mielestä on tärkeää kuunnella herkällä korvalla, millaisia osaajia tulevaisuudessa tarvitaan. Avoimeen lähdekoodiin pohjautuvat ratkaisut ovat nousussa.

Jyväskylässä on monia merkittäviä ICT-alan työllistäjiä, joista yksi suurimmista on Kela. Myös monet ohjelmisto- ja konsulttitalot ovat perustaneet viime vuosina uusia toimipisteitä Jyväskylään. Työllistymismahdollisuudet lisääntyvät, ja monet alueen yritykset ovat erittäin kiinnostuneita palkkaamaan Red Hat teknologian osaajia.

Miten vastata työnantajien tarpeisiin?

“Toteuttamiskelpoiset ideat lähtevät usein tarpeesta”, kertoo JAMKin tuntiopettaja Teemu Pölkki. Tällä kertaa lähdettiin vastaamaan Red Hatin teknologioita hyödyntävän Kelan tarpeisiin kasvattaa Red Hat OpenShift -konttialustan osaajien määrää. Olisiko Kelan mahdollista saada Red Hat OpenShift -ammattilaisia suoraan JAMKista? Kelan suunnalta osattiin jo vinkata Red Hat Academy-ohjelmasta.

JAMKin Teemu Pölkin Red Hat Academyn ohjelmaan mukaan pääseminen oli yksinkertainen prosessi. Red Hat Academyn tarjoama tuki sekä selkeät perehdytysohjeet tekivät ohjelmassa aloittamisen hyvin helpoksi. Oli myös alusta alkaen selvää, mitä JAMKilta odotettiin ja mitä korkeakoulu saa osallistuessaan ohjelmaan.  

Tulevaisuudessa on tarkoitus edistää yritysyhteistyötä ja muodostaa samanlaisia opintoputkia yhteistyöyritysten tarpeisiin. Tällaisiin opintoputkiin pyritään ottamaan mukaan viidestä kymmeneen tradenomi- ja insinööriopiskelijaa vuodessa. 

Ensimmäiset opiskelijat ovat suorittaneet Red Hat Academy ohjelman kurssit 

Kaksi JAMKin tietojenkäsittelyn opiskelijaa, Sasu Salonen ja Mika Tonteri, valikoituivat motivaationsa perusteella suorittamaan Red Hat Academy -ohjelman opintokokonaisuutta. Heille räätälöitiin opintopolku, johon sisältyi Red Hat Academyn kurssien lisäksi lopputyö ja työharjoittelu Kelalla. 

Salonen ja Tonteri suunnittelevat lopputyönään REST-rajapinnoin toimivan sovelluksen Red Hat OpenShiftillä.

Projektissa Salonen vastaa front-endistä ja Tonteri back-endistä. Sovellus otetaan kokonaisuutena käyttöön Red Hat OpenShift-alustalla. Tavoitteena on, että molempien ura jatkuu Kelalla JAMK-opintojen jälkeen. 

Kun kysyimme opiskelijoilta heidän fiiliksiään opinnoista, nousi esille heti muutamia kiinnostavia aiheita ja teknisiä haasteita. Salonen kiinnostui Red Hat Academyn opintojen edetessä erityisesti Java EE:sta. Tonteri suoritti opinnoista järjestelmähallinnan osuuden ja koki DevOps-osaamisesta olevan jatkossa eniten hyötyä. Molemmilla opiskelijoilla oli haasteita joidenkin virtuaaliympäristöjen kanssa, mutta perehtymällä aiheeseen ongelmiin löytyi ratkaisut.

Mika Tonteri, Teemu Pölkki,  Sasu Salonen

Red Hat Academyyn pääset tutustumaan täällä

Kaikki blogikirjoitukset ruotsiksi/suomeksi/tanskaksi/norjaksi löydät täältä.


About the author

Leila Heijola is a Program Marketing Manager based in Finland.
Read full bio

Browse by channel

automation icon

Automation

The latest on IT automation for tech, teams, and environments

AI icon

Artificial intelligence

Updates on the platforms that free customers to run AI workloads anywhere

open hybrid cloud icon

Open hybrid cloud

Explore how we build a more flexible future with hybrid cloud

security icon

Security

The latest on how we reduce risks across environments and technologies

edge icon

Edge computing

Updates on the platforms that simplify operations at the edge

Infrastructure icon

Infrastructure

The latest on the world’s leading enterprise Linux platform

application development icon

Applications

Inside our solutions to the toughest application challenges

Original series icon

Original shows

Entertaining stories from the makers and leaders in enterprise tech